Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman’da sayaç gerginliği

Batman’ın Kozluk ilçesinde, elektrik sayaçlarının evlerinin dışına çıkarılmasını istemeyen köylüler ile Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Köylüler, sayaçların evlerin dışına çıkarılması yerine elektriklerinin...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman’ın Kozluk ilçesinde, elektrik sayaçlarının evlerinin dışına çıkarılmasını istemeyen köylüler ile Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Köylüler, sayaçların evlerin dışına çıkarılması yerine elektriklerinin kesilmesini istedi.
Edinilen bilgilere göre, Kozluk ilçesi Kaletepe köyüne gelen Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, evlerdeki sayaçları köy girişindeki elektrik direklerine asmak istedi. Köylülerin buna karşı çıkması üzerine gerginlik yaşandı. Daha sonra bölgeye gelen muhtarlar, köylüler ile ekipler arasında ara yol bulmaya çalıştı. Ancak anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine köyün elektrikleri kesildi. Jandarma ise olası bir gerginliği daha engellemek için köy çevresinde güvenlik önlemleri aldı.
Köyde toplanan 12 köy muhtarı adına açıklama yapan Parmakkapı köyü muhtarı Mahfuz Aydın, yaklaşık iki aydır elektrik sorununun devam ettiğini belirterek, “Sayaçların illaki direklerin başına çıkaracaklar. Vatandaşlar sayaçlarının gözlerinin önünde olmasını aksi durumda elektriklerinin kesilmesini istiyorlar” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.