Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman’da ‘Öz Yönetim’ Davası Başladı

Batman’da, “öz yönetim” ilanında bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında belediye eş başkanlarının da bulunduğu 56 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar hakkında müebbet hapis cezası istenen dava,...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman’da ‘Öz Yönetim’ Davası Başladı
Batman’da, “öz yönetim” ilanında bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında belediye eş başkanlarının da bulunduğu 56 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar hakkında müebbet hapis cezası istenen dava, mahkeme salonunun yetersiz olması nedeniyle Batman Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda görülüyor.
Batman’da, “öz yönetim” ilanında bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’in de aralarında bulunduğu 2’si tutuklu, 56 sanığın yargılanmasına başlandı. Batman 2. Ağır Mahkemesi, davanın ilk duruşmasının, mahkeme salonunun yetersizliği nedeniyle Batman Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda görülmesine karar verdi. Karar üzerine salon, 3 günlüğüne mahkemeye tahsis edildi. Kültür Merkezi çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı izlemeye gelenler didik didik arandıktan sonra içeriye alındı.
İddianamede “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 56 sanığın yargılanması devam ediyor. Sanıkları, 50 avukat savunuyor.
Duruşma sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.