Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman’da Nevruz’a İzin Çıkmayınca Olaylar Çıktı

Batman Valiliği, Nevruz kutlamalarına güvenlik gerekçesiyle izin vermeyince kentin birçok yerinde olay çıktı.Olaylarda şüpheli bir araç durdurularak aracın içinde arama gerçekleştirilirken, 5 kişi yere yatırılarak üstü arandı.Batman Valiliği...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman Valiliği, Nevruz kutlamalarına güvenlik gerekçesiyle izin vermeyince kentin birçok yerinde olay çıktı.
Olaylarda şüpheli bir araç durdurularak aracın içinde arama gerçekleştirilirken, 5 kişi yere yatırılarak üstü arandı.
Batman Valiliği bu gün Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yeni otogar bitişiğinde yapılan Nevruz kutlamalarına güvenlik gerekçesiyle izin vermedi. Otogar yakınında bulunan Nevruz alanında çok sayıda jandarmaya ait askeri araç ve Batman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TEM Şubesi ekipleri, alana gitmek isteyenlere izin vermedi. Olası saldırıya karşı alanda keskin nişancılar hazır bekletildi.
ŞÜPHELİ ARAÇ DİDİK DİDİK ARANDI
Nevruz kutlamasına izin çıkmayınca Batman merkezinde iki bine yakın güvenlik personeli görev aldı. Batman yeni otogar yolu üzerinde bir istihbaratı değerlendiren terörle mücadele ekipleri şüphelendikleri aracı durdurdu. Durdurulan araçta bulunan 5 kişi ekipler tarafından yere yatırılırken üstleri ve araç didik didik arandı. Aramada bir şey çıkmayınca araçta bulunan 5 kişi serbest bırakıldı.
KENT MERKEZİNDE OLAYLAR ÇIKTI
Valiliğin güvenlik gerekçesiyle Nevruz’a izin vermemesi nedeniyle Pazaryeri, Diyarbakır caddesi, 19 Mayıs mahallesi ve birçok noktada toplanan guruplara polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Çıkan olaylar sırasında polis ekiplerine havai fişek ve taş atan guruplara polis ekipleri de TOMA’larla su ve biber gazı ile karşılık verdi. Polis ekipleri TOMA ve diğer zırhlı araçlarla gurubu dağıtmaya devam ediyor.
Olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.