Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batıda sansasyonel eylem hazırlığı yapan 2 DEAŞ üyesi tutuklandı

Suriye’den Tekirdağ’a gelip batıda sansasyonel eylem hazırlığı yaptıkları tespit edilen 2 DEAŞ’lı terörist tutuklanırken, 1’i İl Göç İdaresine teslim edildi.Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’den Tekirdağ’a gelip batıda sansasyonel eylem hazırlığı yaptıkları tespit edilen 2 DEAŞ’lı terörist tutuklanırken, 1’i İl Göç İdaresine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekiplerinin uzun süren takibi sonucu, Suriye’nin Halep şehrinden Tekirdağ’a gelen ve DEAŞ’ın sözde Suriye emiri ile irtibat halinde oldukları belirlenen A.O. M.C. ve M.E. isimli şüphelilerin bir dükkanda çalışmaya başladıkları tespit edildi. Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sıkı takibe alınarak, örgütün sözde Suriye emirinden talimat alarak sansasyonel eylem yapacakları öne sürülen A.O. M.C. ve M.E.’nin Tekirdağ’da kiralık olarak kullandıkları ev ve çalıştıkları iş yeri belirlendi. Terörle Mücadele Şube ekipleri, DEAŞ mensuplarının kaldıkları eve sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirerek A.O. M.C. ve M.E.’yi gözaltına aldı.
Talimat gelmesi durumunda
A.O. M.C. ve M.E.’nin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinde sözde Suriye emiri ile yaptıkları yazışmalar ele geçirildi. Arapça yazışmaların deşifresinde, A.O. ve M.C.’nin sözde Suriye emirinden talimat bekledikleri ve talimat gelmesi halinde batıda sansasyonel eylem gerçekleştirecekleri ortaya çıktı. Tekirdağ Adliyesine sevk edilen 3 şahıstan A.O ve M.C. tutuklanırken M.E. ise Tekirdağ İl Göç İdaresine kabul merkezine gönderildi. Öte yandan Cumhuriyet Savcısının duruma itiraz ederek M.E.’nin de tutuklanmasını talep ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.