Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başsavcılıktan ‘Düzce’de Vahşet’ Haberine Açıklama

Düzce Başsavcılığı tarafından bazı basın yayın organlarında yayınlanan "Düzce’de vahşet. Mahalle cami imamı kız çocuğuna tecavüz etti. Sonra da paniğe kapılıp öldürdü” haberiyle ilgili açıklama yapıldı.Düzce Cumhuriyet Başsavcısı...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce Başsavcılığı tarafından bazı basın yayın organlarında yayınlanan "Düzce’de vahşet. Mahalle cami imamı kız çocuğuna tecavüz etti. Sonra da paniğe kapılıp öldürdü” haberiyle ilgili açıklama yapıldı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre’nin imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında çıkan ‘Düzce’de Vahşet Mahalle Cami İmamı 14 Yaşındaki Kız Çocuğu H.S’ye Tecavüz Etti. Videoya aldı. Sonra da paniğe kapılıp öldürdü!...’ başlıklı haber üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bahse konu olayın şüphelisi H.A’nın mağdur Ş.D’ye yönelik Cinsel İstismar eyleminden dolayı tutuklandığı ve Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 18 Ocak 2016 tarihinde Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’ne Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Şantaj ve Kişiye Hürriyetinden Yoksun Kılma suçlarından 2015/14056 soruşturma, 2016/81 Esas ve 2016/15 iddianame numarası ile davası açıldığı, açılan kamu davasının halen Düzce Ağır Ceza Mahkemesinde derdest olduğu, haberde geçen kasten öldürme eyleminin söz konusu olmadığı aynı zamanda haber içeriğinde paylaşılan fotoğrafın dosyanın gerçek mağduru olduğu, bu tarzda yaşı küçük mağdurların fotoğraflarının paylaşılmasının da hukuki sonuçlar doğurabileceği gibi teyit edilmemiş gerçek dışı bilgi ve haberlerin toplumun haber alma özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği bu durumun basın etiğine aykırı olduğu, Düzce kamuoyunu kaygı tedirginlik içinde bırakabilme ihtimali de olan bu tarz haberlerin paylaşılmasının devam etmesi halinde sorumlular hakkında hukuki sonuçlar doğuracağının bilinmesi hususları, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.