Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkasına Ait Kimlikle 4 Bin TL’lik Cep Telefonu Ve Tablet Aldı

Bartın’da bir kişi başkasına ait nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak aldığı GSM hattı ile başka bir telefon bayisinden 4 bin lira TL değerinde telefon ve tablet alarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. Bayiden...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bartın’da bir kişi başkasına ait nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak aldığı GSM hattı ile başka bir telefon bayisinden 4 bin lira TL değerinde telefon ve tablet alarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. Bayiden GSM hattı satın alırken güvenlik kamerası tarafından görüntülenen şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.
Edinilen bilgilere göre, Bartın’da yaşanan olayda, kimliği belirsiz bir kişi kendi fotoğrafını yapıştırdığı ve başkasına ait nüfus cüzdanı ile ilk önce bir telefon bayisinden GSM hattı satın aldı. Hattı bir süre kullanan şahıs daha sonra başka bir telefon bayisine giderek, faturaya ek GSM hattı üzerinden 4 bin TL değerinde akıllı telefon ve tablet aldı.
OLAYI E-EDEVLET SİSTEMİNDE FARK ETTİ
Olaydan bir ay sonra kimliğin gerçek sahibi Zonguldak’ta yaşayan Ramazan B., tesadüfen e-devlet sistemine girerek, üzerine kayıtlı akıllı telefon ve tablet alındığını gördü. Dolandırıcılık yöntemine maruz kalan Ramazan B., hemen Bartın’a gelerek, durumu telefon bayisi yetkililerine bildirdi. Bayi yetkilileri ile mağdur Ramazan B., dolandırıcılık yaparak ortadan kaybolan kişi hakkında Bartın Cumhuriyet Başsavcılğı’na suç duyurusunda bulundu. Öte yandan, telefon bayisinden GSM hattı satın alırken güvenlik kameralarınca görüntülenen şahısın yakalanması için çalışma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.