Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yıldırım ile 5 belediye çalışanı serbest bırakıldı

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ile 5 belediye çalışanı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Yıldırım ile 5 belediye çalışanı serbest bırakıldı
Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ile 5 belediye çalışanı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Uzun ile belediye çalışanlarından Muhammet Sinan Küçük ile Ahmet Çetinkaya gece saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından, Kürşat Bolulu ile Bülent Aydın ise savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tokat Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Başkan Yıldırım ile Başkan Yardımcısı Uzun basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Yardımcısı Uzun, tepkisini dile getirerek, “3-5 tane şerefsizin yüzünden benim gibi MGV’lerde yetişmiş Milli Görüş çizgisinden hiçbir zaman uzaklaşmamış, hep o davanın elemanı olmuş hep o davanın askeri olmuş adam bugün hayatında ilk defa nezarette kaldı. Onları Allah’a havale ediyorum” dedi.
Başkan Yıldırım ise yaşananları değerlendirerek, “Biz milletimizin Başkomutanımızın, Cumhurbaşkanımızın her zaman hizmetindeyiz. Bizi bu yoldan ayıracak tek güç önce Allah, sonra millettir. Bunu bugün de gördük. Beni en iyi tanıyan buradaki basın camiasıdır. Detaylı açıklamaları önümüzdeki günlerde avukatım ya da basın yayın bürosu aracılığı ile yapacağım” dedi.
"155’e kendisini bilmez birisinin yaptığı ihbarla belediye başkanı apar topar gözaltına alınmaması gerekiyor"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yıldırım şunları söyledi: “İsmi belli olan bir kişi ile ilgili geçmişte bir suç duyurumuz vardı. Şu anda mahkemelik olduğumuz bir kişi 155’e yapmış olduğu ihbar dikkate alınarak gözaltı işlemi yapıldı bize. Ama gerçeklerin üzeri hiçbir zaman kapatılmıyor. Buradan gereken dersi devletimizin çıkarması lazım. 155’e kendisini bilmez birisinin yaptığı ihbarla belediye başkanı apar topar gözaltına alınmaması gerekiyor. Ama maalesef bu süreci yaşadık. İnşallah bundan sonraki süreçten sonra yaşanmaz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.