Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakanın Güzergahında Toplanan Oto Galericiler, Zabıta Araçlarına Saldırdı

Başbakan Binali Yıldırım’ın güzergahında eylem hazırlığında olan galericiler zabıta araçlarına saldırınca arbede yaşandı.Başbakan Binali Yıldırım’ın Keçiören’de bulunan Osmanlı Pazarı’nın açılışına gideceği yol güzergahında...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım’ın güzergahında eylem hazırlığında olan galericiler zabıta araçlarına saldırınca arbede yaşandı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın Keçiören’de bulunan Osmanlı Pazarı’nın açılışına gideceği yol güzergahında toplanan bir grup oto galerici, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın geçişi sırasında alkış ve sloganlarla eylem yaptı. Daha sonra polis ekiplerinin ikna etmesi sonucu dağılma kararı alan grup, toplandıkları alanın yakınlarında bulunan zabıta araçlarına saldırdı. Olaya müdahale eden polis ekipleri ile galericiler arasında arbede yaşandı. Taşkınlık çıkaran galericiler, polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.
"DERDİMİZ, DÜKKANIMIZ, DERDİMİZ İŞİMİZ AŞIMIZ"
Yaşanan olaylar sonrası bir açıklama yapan Ankara Oto Galericiler Derneği Başkanı İlkay Kalkan, “Ankara Oto Galericiler Derneği olarak burada bugün burada protestoya gelmedik. Dertliyiz, sıkıntılıyız, ekmek teknelerimiz kapanıyor. Mağduruz, çalışanlarımız mağdur, ailelerimiz mağdur. Biz yıllardır, 20 yıllık, 30 yıllık dükkanlarımızı bırakıp gitmeye razı olduk. ANODER olarak bir buçuk yıl önce dernek kurduk. Bize yer verin, yer gösterin, yer tahsis edin dediler. Bize yer vereceklerdi, Gölbaşı’ndaki arazi yapılacaktı ama vermediler, olmadı. Şu anda bizi ANODER olarak sanki hükümetimize, belediyemize karşı bir tutum içerisinde gösteriyorlar. Biz buraya Başbakanımızı protesto etmeye değil, kutlamaya geldik. Bizim dertlerimiz var, sıkıntılarımız var. Burada ne belediyemizle, ne zabıtamızla, ne polisimizle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Biz esnafız. Biz kavga, gürültü istemiyoruz. Biz işimize gücümüze bakmak istiyoruz. Şu anda il bakanımızla, belediye başkanımızla görüştük. ‘Size yardımcı olacağız’ dediler. Getirdiğimiz dosyayı Başbakanımıza ileteceğiz dediler. Biz de teşekkür ettik. Biz de ayrıldık” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.