Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bartın’da Fetö/pdy Operasyonunda 13 Kişi Tutuklandı

Bartın merkezli olan ve 6 ili kapsayan FETÖ-PYD soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 26 kişiden 1’i serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklandı.Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve 6 ilde...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bartın merkezli olan ve 6 ili kapsayan FETÖ-PYD soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 26 kişiden 1’i serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklandı.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve 6 ilde yapılan Bartın merkezli Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 26 kişiden 13’ü tutuklandı. Gözaltına alınlarda 1 kişi ise, dün savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 25 kişiden 12’si adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları ve 6415 Sayılı ’Terörizmin Finansmanının Önlenmesi’ hakkındaki kanuna muhalefet ettikleri iddia edilen 13 kişi tutuklandı.
İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, Karabük illerini kapsayan ve merkezi Bartın olan operasyon 4 gün önce eş zamanlı olarak yapılmış, dernek, iş yeri, ve evlerde arama yapılmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde belge, döküman, bilgisayar ve dijital verilere el konulmuştu. Geçen Perşembe günü başlayan ve Bartın İl Emniyet Müdürlüğü KOM biriminde sorguları yapılan 26 kişi Bartın Adliyesi’ne çıkartılmıştı. Polis adliye çevresi ve adliye bahçesinde yoğun güvenlik önlemleri almıştı.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca Bartın merkezli 6 ilde yapılan soruşturma kapsamındaki operasyon sonucunda toplam 26 kişi gözaltına alınmış, yapılan sorgularının ardından 1 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızca serbest bırakılmış, gece geç saatlerde biten sorguların ardından, kamuoyunda FETÖ/PDY ismiyle anılan Terör Örgütüne üye olmak suçundan 13 şüpheli tutuklanmış, 12 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilerek yurtdışına çıkış yasağı getirilmiştir. Operasyon kapsamında aramalarda bulunamayan il sorumlusunun da (imamı) aralarında olduğu 7 kişi hakkında yakalama emri çıkarılmış olup, soruşturma devam etmektedir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.