Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bankacının Uyanıklığı 30 Bin Lirayı Kurtardı

Samsun’da bir kişi telefon dolandırıcının tuzağına düşerek 13 bin lira dolandırılırken, kendisini başkomiser olarak tanıtan dolandırıcı bankayı arayıp banka çalışanına operasyon yaptıklarını ve bankaya gelecek olan yaşlı adamın...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da bir kişi telefon dolandırıcının tuzağına düşerek 13 bin lira dolandırılırken, kendisini başkomiser olarak tanıtan dolandırıcı bankayı arayıp banka çalışanına operasyon yaptıklarını ve bankaya gelecek olan yaşlı adamın hesabındaki parayı havale yapmasına yardımcı olmalarını istedi.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz dolandırıcı kendisini başkomiser olarak tanıtıp telefonla aradığı 86 yaşındaki Nizamettin G.’ye operasyon yapacaklarını söyleyip kandırdı. Yaşlı adamın banka hesap numaralarını öğrenen dolandırıcı, daha sonra 2 ayrı bankada bulunan 13 bin lira parayı bilgisayar üzerinden, verdikleri hesaba EFT yaptırdı.
Dolandırıcı bununla da kalmayıp Nizamettin G.’nin bir başka bankada bulunan 30 bin lira parasına göz dikti. Yaşlı adamı bankaya yönlendirmeden önce söz konusu bankayı arayıp görevliye kendisini İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden başkomiser olarak tanıtan dolandırıcı, operasyon yapacaklarını ve bankaya gelecek olan Nizamettin G.’ye havale yapmada yardımcı olmalarını ve işleri hızlandırmalarını istedi. Bunun üzerine banka personeli durumu polise haber verdi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, bankadaki 30 bin lira parayı bloke ettirerek çekilmesinin ve havale yapılmasının önüne geçti. Bankadan Nizamettin G.’nin adresine ulaşan polis, evine giderek kendisinin dolandırıldığını haber vermek istedi. Ancak evde bulunan yaşlı adamın kapısına gelen gerçek polislere inanmayıp evin kapısını açmadığı öğrenildi.
Dolandırıcılık Bürosu ekipleri bu kez Nizamettin G.’nin amcasının oğluna ulaşarak onun yardımıyla yaşlı adama ulaştı ve dolandırıldığını haber verdi.
Yaşlı adam kendisini dolandıranlardan şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.