Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balyoz’da kumpas davasında Çetin Doğan ve Nedim Ulusan’ın katılma talepleri kabul edildi

Taraf Gazetesi çalışanları hakkında açılan Balyoz’da kumpas davasında, Emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Emekli Albay Nedim Ulusan’ın katılma talepleri mahkeme tarafından kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Taraf Gazetesi çalışanları hakkında açılan Balyoz’da kumpas davasında, Emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Emekli Albay Nedim Ulusan’ın katılma talepleri mahkeme tarafından kabul edildi.

Gazeteci Mehmet Baransu, firari sanık Tuncay Opçin Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hüsrev Altan, gazeteci Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur’’un yargılandığı Balyoz’da kumpas davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Baransu, hakkında açılan başka bir davada savunma yapmak üzere Mersin’de bulunması nedeniyle duruşmaya getirilemedi. Diğer sanıklar Ahmet Altan Yıldıray Oğur ve Yasemin Çongar da duruşmaya katılmazken tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmanın başlamasıyla birlikte emekli general ve amiraller ile albaylar; Çetin Doğan, Bilgin Balanlı, Halil İbrahim Fırtına, Ahmet Yavuz, Ahmet Türkmen, Ayhan Taş, Nejat Bek, Erdem Caner Bener, Osman Fevzi Güneş, Yüksel Gamsız, Ali Cengiz Şirin, Erdal Akyazan, Recai Elmas, Erdoğan Koçoğlu, Hasan Nurgören, Nedim Ulusan, Ahmet Zeki Üçok ve Behçet Alper Güney suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle avukatları aracılığıyla davaya katılma talebinde bulundu.

Talep üzerine söz alan sanık avukatlarından Yıldıray Oğur’un avukatı Gülçin Avşar , katılma talebinde bulunanların öncelikle tekzip talepleri olması gerektiğini belirterek "Bunun dışında bir mağduriyetleri yoktur. Bu kişilerin suçtan doğrudan zarar görme ihtimalleri olmadığından katılma taleplerinin reddedilmesini istiyoruz" dedi.

Sanıklar Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’ın avukatları da, katılma taleplerinin reddedilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mehmet Baransu’nun tutukluluk halinin devamına, firari sanık Tuncay Opçin hakkındaki yakalama kararının da beklenmesine hükmetti. Mahkeme, davaya katılma talebinde bulunanlardan yalnızca Emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Emekli Albay Nedim Ulusan’ınkini suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle kabul etti. Aralarında emekli Orgeneraller Bilgin Balanlı, Halil İbrahim Fırtına’nın da bulunduğu 15 general ve albayın katılma talebi ise reddedildi. Duruşma ertelendi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Mehmet Baransu ile firari sanık Tuncay Opçin ve diğer sanıklar Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hüsrev Altan, gazeteci Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur’a, “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma, devletin gizliliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama, terör örgütü propagandası yapma” suçlamaları yöneltiliyor. Mehmet Baransu ile Tuncay Opçin’e ayrıca “suç işlemek amacıyla örgüt kurma,silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçlamalarını yöneltilerek 35 yıldan 75 yıla kadar hapislerini isteniyor. Savcılık, diğer sanıkların ise 20 yıldan 52 yıl 6 aya kadar hapisleri talep ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.