Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir’de Sazlık Yangını

Balıkesir’in Edremit ilçesinde sazlıkta çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yangın büyüyerek devam ediyor. Yetkililer yangının yazlık konutları tehdit etmemesi için yoğun bir çaba harcıyor.Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 sıralarında...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2015 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2015 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Edremit ilçesinde sazlıkta çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yangın büyüyerek devam ediyor. Yetkililer yangının yazlık konutları tehdit etmemesi için yoğun bir çaba harcıyor.
Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 sıralarında sazlık alanın yanında bulunan bir çöplük bölgede başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Rüzgar yönünde büyüyen yangın mahalle sakinleri tarafından itfaiyeye bilgi verildi. Kısa sürede Edremit İtfaiye Grup Amirliği ve Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne ait 15 araröz ve ekip olay yerine sevk edildi. Kısa sürede yayılan yangında bu saat itibariyle göçmen kuşlarında uğrak yeri olarak kullandığı 10 hektar sazlık alan alevlere teslim oldu. İtfaiye ekipleri alevlerin yazlık konutlara doğru ilerlemesi üzerine kendi hayatlarını da riske sokarak söndürme çalışmalarına devam ediyorlar. Metrelerce alevlere çok yaklaşan itfaiyeler zaman zaman yanma tehlikesi atlatıyorlar. Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun bir mesai ve çaba harcıyorlar. Mahalle sakinleri ise korku dolu gözler ile yangının söndürülmesini bekliyorlar. Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı gözleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.