Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir’de huzur uygulaması

Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Türkiye Güven Huzur-7" uygulaması kapsamında, Balıkesir’de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı. Güvenlik birimleri 81 ilde koordineli olarak sabit yol uygulaması ve umuma açık yer uygulaması şeklinde...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’de huzur uygulaması

Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Türkiye Güven Huzur-7" uygulaması kapsamında, Balıkesir’de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı. Güvenlik birimleri 81 ilde koordineli olarak sabit yol uygulaması ve umuma açık yer uygulaması şeklinde 2 aşamalı denetim gerçekleştirdi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekat polislerinin katıldığı operasyon, tüm ilçelerde gerçekleştirildi. Toplam 20 ilçede, farklı noktalarda polis ve jandarma ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Balıkesir merkez ve ilçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT kontrolünden geçirdi. 213 sabit ve seyyar uygulama noktalarında, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst araması yaptı. Uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü. Umuma açık yer uygulaması kapsamında da denetlemeler yapıldı. Yapılan aralamalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de yakalandı.

Yol ve umuma açık yer uygulamasında 184 ekip’in destek verdiği denetlemelere 1017 personel katıldı. Denetimlerde özel eğitimli narkotik ve patlayıcıya duyarlı 1 dedektör köpek katılırken, yapılan yol ve umuma açık yer denetimlerinde 7 bin 711 kişinin GBT sorgusunun yapıldığı, bin 182 aracın kontrol edildiği, 79 aracın sürücülerine cezai işlem uygulandığı ve 30 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 7 kişi yakalandı, adli ve idari işlem yapılan şahıs sayısı 5 olurken, 1 şahıs ise gözaltına alındı. Denetim sonucunda araçlara 43 bin 318 TL ceza verilirken, denetlenen 372 iş yerinin 8’ine ise cezai işlem yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.