Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçelievler’de açık unutulan elektrik sobası yangın çıkardı

İstanbul (İHA) – Bahçelievler’de bir apartmanın giriş katında elektrik sobasından çıktığı iddia edilen yangın paniğe neden oldu. Yangın sonrası yoğun duman nedeniyle apartmanın 3’üncü katında bulunan ve pencereden yardım isteyen...

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 04:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2018 04:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçelievler’de açık unutulan elektrik sobası yangın çıkardı

İstanbul (İHA) – Bahçelievler’de bir apartmanın giriş katında elektrik sobasından çıktığı iddia edilen yangın paniğe neden oldu. Yangın sonrası yoğun duman nedeniyle apartmanın 3’üncü katında bulunan ve pencereden yardım isteyen kadını itfaiye ekipleri kurtardı.

Yangın, saat 02:30 sıralarında Bahçelievler Zafer Mahallesi Hilal sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın giriş katında meydana geldi. İddiaya göre apartmanın giriş katındaki dairede elektrik sobasının açık unutulması sonucu yangın çıktı. Yangın kısa sürede evi sararken, dumanlar da tüm apartmana yayıldı. Dumanları gören vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İtfaiye yangın çıkış nedenini araştırdı

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ederken, elektrik sobasından çıktığı iddia edilen yangın tamamen söndürüldü. Duman tahliyesi sonrası itfaiye ekipleri apartmanın girişindeki dairede yangının çıkış nedenini araştırdı.

‘Dumandan etkilenen kadın pencereden yardım istedi’

Aralarında çocukların da bulunduğu apartman sakinleri, evlerde mahsur kaldı. Binanın 3. Katında oturan ve dumanlardan etkilenen bir kadın ise pencereye çıkarak yardım istedi. Astım hastası olduğu ve nefes alamadığını belirten kadını güçlükle pencereye çıktı. Yardım seslerini duyan itfaiye ekipleri, kadını kaldığı daireden çıkartarak olay yerinde bulunan sağlık ekiplerine teslim etti. Yaklaşık 30 dakika süren çalışmalar sonucu yangın tamamen söndürülürken, dumandan etkilenen apartman sakinleri de binadan tahliye edildi.

1 kişi hastaneye kaldırıldı

Yangın çıkan dairede mahsur kalan anne ve oğlu itfaiye ekipleri tarafından çıkartılırken, dumandan etkilenen 2’i çocuk 8 kişiye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından ambulans içerisinde yapıldı. Astım rahatsızlığı olan ve sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan kadın ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.