Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli ve Arınç’a hakaret edip, terör örgütü propagandası yapan şahıs yargılanıyor

Edirne’de 17 yaşındaki bir genç hakkında, sosyal paylaşım sitelerinden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a hakaretten ve terör örgütü propagandası yapmaktan dava açıldı.Edirne’de...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de 17 yaşındaki bir genç hakkında, sosyal paylaşım sitelerinden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a hakaretten ve terör örgütü propagandası yapmaktan dava açıldı.
Edirne’de yaşayan 17 yaşındaki D.H. "Terör örgütü propagandası yapmak", "Suçu ve suçluyu övmek ve hakaret" suçundan savcılıkta ifade verdi. Şüpheli, 18 yaşından küçük olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sosyal paylaşım sitelerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a iki ayrı paylaşımda bulunarak küfürlü sözler yazdığı tespit edildi.
Sosyal paylaşım sitelerinde “PKK iki polis öldürmüş, üzüldüm mü, açıkçası hayır, daha devamı da gelecek” şeklinde yazılı paylaşımlarının Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosuna ihbar edilmesi üzerine polis harekete geçti.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yapılan araştırmada D.H. isimli şahsın Edirne doğumlu ve Batman nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Polis ekipleri tarafından şahsın evinde arama yapıldı. Aramada bir adet bilgisayar kasası, bir adet cep telefonu, bir adet CD ve hafıza kartlarına el konuldu.
Emniyet ekipleri D.H.’nin twitter hesabından yola çıkarak yaptıkları araştırmanın ardından şüpheli D.H.’nin Edirne Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama kararı ile ikametine operasyon düzenledi. Adliyeye sevk edilen D.H., suçlamaları kabul etmediğini beyan ederek, bazı paylaşımlarda bulunduğunu ancak bunların suç teşkil etmeyeceğini düşündüğünü öne sürdü.
Görülen duruşmalar kapsamında “Terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek ve hakaret” suçundan D.H.’nin hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde D.H.’nin yazdığı yazılarda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren kısımlarının bulunması nedeniyle bu suçun özel yargılama usulüne tabi olduğu gerekçesiyle, asıl evraktan tefrik edilerek ayrı bir dosya oluşturulup soruşturma izni için Bakanlığa müracaat edildi.
Duruşma ise savcının mütalaası için ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.