Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağlar’da Hem Çatışma Hem De Göç Sürüyor

Teröristler yüzünden dün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir taraftan operasyon ve çatışmalar sürerken, diğer taraftan hem vatandaşlar hem de Sur’dan ilçeye göç eden Suriyeli mülteciler, evlerini terk...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Teröristler yüzünden dün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir taraftan operasyon ve çatışmalar sürerken, diğer taraftan hem vatandaşlar hem de Sur’dan ilçeye göç eden Suriyeli mülteciler, evlerini terk etmeye devam ediyor.
Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde önceki gece geç saatlerde teröristlerin eylemleri nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı 2’nci gününde devam ediyor. Sur’un aksine kentin göbeğinde bulunan yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçede başlatılan operasyon da sürüyor. Bu çerçevede bugün sabah saatlerinde bölgeye çok sayıda takviye polis ekipleri getirildi. Ekipler, mahallenin caddelere açılan sokaklarının başlarına konuşlandırıldı. Bazı ekipler de zırhlı araçlarla ara sokaklara girdi. Silah seslerinin duyulduğu bölgede, yer yer güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak çatışmaların yaşandığı öğrenildi.
İlçede, bir taraftan operasyon ve çatışmalar sürerken, hem vatandaşlar hem de önce Suriye’den Sur’a, oradan da Bağlar’a göç etmek zorunda kalan Suriyeli mülteciler de evlerini terk etmeye devam ediyor. Özellikle gidecek yerleri olamayan mülteciler büyük sıkıntılar yaşıyor. Yanlarına bazı önemli eşyalarını alan vatandaşlar ise geçici süreliğine yakınlarının evlerine yerleşti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.