Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağlar’da Çatışmalar Sürüyor

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde dün gece barikat kurarak, polise saldıran terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması YPS ile güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. Sabaha kadar şiddetli çatışmalar yaşanan...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde dün gece barikat kurarak, polise saldıran terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması YPS ile güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. Sabaha kadar şiddetli çatışmalar yaşanan ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede göç de başladı.
Merkez Bağlar ilçesinde dün gece saat 22.00’da ilçenin başta Gürsel ve Koşuyolu Caddeleri olmak üzere çeşitli bölgelerinde bir araya gelen terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması YPS mensupları tarafından, araçlar durdurularak, yollar trafiğe kapatılıp, polise roketatar, uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcılar ile saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmalar sürüyor. Saldırıların ardından hava destekli operasyon başlatılan ve 03.00’da sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçenin Kaynartepe Mahallesi’nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında sabah saatlerine kadar şiddetli çatışmalar yaşanırken, yer yer patlama sesleri de duyuldu. İlçedeki çatışmalar sabah saatlerinde de devam etti.
Polisin abluka altına aldığı ve halen yer yer çatışmaların yaşandığı mahallede göç de başladı. Günün aydınlanmasıyla birlikte evlerinden çıkan vatandaşlar, yanlarına aldıkları birkaç eşya ile mahalleyi terk etti. Vatandaşların ilçeden göç edişleri sırasında polis ekipleri olası bir saldırıya karşı sokak başlarında teyakkuzda bekledi. Polis, şüpheli gördüğü şahısları kimlik ve GBT kontrolünden de geçirdi.
Öte yandan, yasağın sürdüğü mahalledeki ara sokaklarda çok sayıda barikatın kurulduğu öğrenildi. Bölgeye, çok sayıda zırhlı kepçeler de sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.