Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağcılarlı gençler, Kombi kursu ile meslek sahibi oldu

Bağcılarlı işsiz gençler meslek sahibi olmanın heyecanını yaşıyor. Hizmete sunulan Doğalgaz İş Tesisatçılığı Kursu’na katılan gençler 7 haftalık eğitimin sonunda yeni bir meslek sahibi oluyor. Her geçen gün önemi artan kombi bakımı...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılarlı işsiz gençler meslek sahibi olmanın heyecanını yaşıyor. Hizmete sunulan Doğalgaz İş Tesisatçılığı Kursu’na katılan gençler 7 haftalık eğitimin sonunda yeni bir meslek sahibi oluyor. Her geçen gün önemi artan kombi bakımı ve tamiri alanında yetişen gençler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kombi Servisçiliği Sertifikası alarak tanınmış firmalarda iş başı yapıyor. Kursiyerlere eğitim süresi boyunca 350 Euro harcırah veriliyor.
Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Satış Sonrası Hizmetleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Avrupa Birliği destekli Doğalgaz İş Tesisatçılığı Kursu’nu başarıyla tamamlayanlar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kombi Servisçiliği Sertifikası alarak meslek yaşamına adım atıyor.
Bağcılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 25 Nisan 2016 tarihinde hizmete sunulan kurs, 28 Şubat 2017 tarihine kadar sürecek. Kurslarda öğrencilere ilk iki hafta teorik bilgi veriliyor. Kursiyerler, diğer iki haftada ise tanınmış iştirakçi firmaların kombi servislerinde staj yaparak pratik yapma imkanı buluyor. Toplam 7 sınıftan oluşan kurslarda her sınıfta 25 öğrenci eğitim görüyor. Yedi haftalık eğitim sonunda kursiyerler Mesleki Yeterlilik Sınavı’na alınıyor. Bu sınavdan da başarıya ulaşan kursiyerler Kombi Servisçiliği Sertifikası sahibi oluyor.
350 euro harcırahlı meslek kursu
Kurs süresi boyunca 350 Euro’luk harcırah alan kursiyerlerin, meslek hastalığı, iş kazası ve hastalık sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor. Müşterilere nasıl davranmaları gerektiği konusunda da eğitim verilen kurslara 18 ve 29 yaş aralığındaki kursiyerler kabul ediliyor. Kursların ilgi gördüğünü belirten Kombi Servisi Eğitmeni Hüsnü Kadıoğlu, "35 yıllık tecrübeli usta öğreticilerimiz bilgi ve tecrübelerini kursiyerlerimizle paylaşıyorlar. Kursumuzda 3 öğretmen ve 3 de usta öğretici görev yapıyor. Hafta içi 5 gün 16.00 ile 21.30 saatleri arasında eğitim veriyoruz. Staj çalışması da 09.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılıyor." diye konuştu.
Kursiyerlerden lise mezunu Recep Er, (24) daha önce pasif yangın durdurucu sistemlerinde çalıştığını ancak iş alanı dar olduğu için çalışamadığını belirtti. Ardından kombi bakım kursuna katıldığını anlatan Er, "Kombi bakımı hakkında hiçbir bilgim yoktu. Şimdi arıza tespiti yapabilecek kadar bilgiye ulaştım. Kombinin parçalarını ayrıntılı öğrendim. Değerlendirme ve çözüme kavuşturmayı yapabiliyorum. Kurs, işsizler için büyük bir fırsat. İnşallah kurs sonrası şirketlerde çalışmayı düşünüyorum." dedi.
Lise mezunu Yunus Emre Türk (19) de kursta kombi çalıştırmayı, arıza bulmayı ve arıza gidermeyi öğrendiğini anlattı. Kurstan çok memnun olduğunu anlatan Türk, "Mesleğimi yapabilmek için mesleki yeterlilik belgesi isteniyor. İnşallah kurs sonrası Meslek Yüksek Okulu’na devam edeceğim. Aldığım bilgilerin bana çok faydası olacak. Önceden bilmediğim teknik cihazlar ile marka özelliklerini öğreniyorum. El becerimi geliştiriyor, bilgimi üst seviyeye çıkarmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.
Anadolu Üniversitesi İşletme Mezunu olan Şahin Saz (28) adlı kursiyer de kursa başlamadan önce kombi ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığını anlattı. Saz, "Küçük arızada bile servis çağırıyordum. Ancak kursa başladıktan sonra kombi ateşleme ve arıza tespiti yapmayı öğrendim. İnşallah alacağım pratik eğitim bana faydalı olacak. Önümüzdeki yıllarda kendi işletmemi kuracağım." dedi.
Bağcılar’da engelliler ve kadınlar başta olmak üzere hemşehrilerine yönelik meslek edindirme kursları düzenlediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AB’nin de desteğiyle yeni iş alanları oluşturmak amacıyla da çok faydalı hizmetlerde bulunduklarını belirtti. Doğalgaz İş Tesisatçılığı Kursu’nun önemine dikkat çeken Çağırıcı, bu alanda büyük bir iş hacminin olduğunu belirtti. Kurs sayesinde kalifiye elemanların yetiştiğini ve işsizliğin azalmasına katkı sunulduğunu da ifade eden Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi:
"İşsiz gençlerimiz 7 haftalık bir kurs sonrası geniş bir iş alanı olan yeni bir meslek sahibi oluyor. Başarılı kursiyerlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kombi Servisçiliği Sertifikası oluyorlar. Tanınmış firmalarımız ile çalışabilme hakkı elde ediyorlar. Kombi alanında büyük bir iş hacmi var. Kursumuz, özellikle işsiz gençlerimizin bu alana ilgi duymasına da katkı sağlıyor. Hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.