Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bafra’da Eller Sevgiyle Uzanıyor

Samsun Bafra Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro ekiplerince yürütülen “Sevgiye Uzanan Eller" projesi kapsamında risk altındaki çocuklar ikinci etap danışma toplantısı yapıldı.Çocuk Büro Amirliği’nde...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Bafra Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro ekiplerince yürütülen “Sevgiye Uzanan Eller" projesi kapsamında risk altındaki çocuklar ikinci etap danışma toplantısı yapıldı.
Çocuk Büro Amirliği’nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Cumhuriyet Karakol Amiri İsa Sağır, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Amiri Galip Yavaş, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amiri Komiser Fatih Aksoy, ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Sağlık İlçe Müdürü Dr. Aytaç Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun katıldı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Çocuk Büro Amiri Mahmut Kurt, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü olumsuz şartlardan korunmasını ve hayatlarını güven içerisinde sürdürebilmeleri için Kaymakamlığımız koordinesinde Bafra Müftülüğümüz ile birlikte diğer kurum ve kuruluşlarımızın desteği ile yürüttüğümüz risk altındaki projemiz halen devam etmekte, büromuza yeni gelen çocuklarında kayıtları yapılarak projeye dahil edilmektedir. Projemizin ikinci etabı olarak kız çocuklarımızda sisteme dahil edildi. Kız çocuklarımızın iki tane şu an işe başlamış, şu an kız çocuğu mevcudumuz 4 tür. Kız çocuklarımıza da mesleki kurs açma çalışmalarımız devam etmektedir. Böylelikle projemiz yaklaşık 54 çocuğumuzla devam etmektedir. Bu güne kadar 32 gencimize mesleki kurs açılarak devam etmeleri sağlanmış, kurs sonunda kursu başarı ile bitiren çocuklardan 4 çocuğumuz işe yerleştirilmiş halen çalışmaktadırlar. Aynı zamanda spor faaliyetleri futbol, vücut geliştirme sporu ve cami programı devam etmektedir. Müftülüğümüzce düzenlenen sabah namazı programları ve çeşitli değerler eğitimi görevli imam hatipler tarafından verilmektedir. Proje kapsamında ekonomik boyutunda ailelere maddi yardımlar yapılmış, bunun yanında çocukların ailelerinden 7 anneye İŞKUR bünyesinde toplum yararına çalışma programıyla işe yerleştirilmiş, altı ay süre ile çalışmaları sağlanmıştır. Bu annelerden bir tanesi de çocuk büro amirliğimiz bünyesinde çalışmakta olup, 29 Nisan itibariyle sözleşmesi sona ermektedir” dedi.
Sevgiye Uzanan Eller projesi kapsamında işe yerleştirilen ve görev süresi sona eren anne Yıldız Unat’a Çocuk Büro Amirliği’nde çalışmış olduğu süre içerisinde azimli, fedakar örnek kişiliğinden, meslek etiğine uygun çalışmalarınızdan dolayı Kaymakam Halis Arslan tarafından teşekkür belgesi verildi. Çocuk Büro Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görev yapan personel tarafından hediye edilen küçük altını ise Belediye Başkanı Zihni Şahin verdi. Duygulu anlar yaşayan anne Yıldız Unat, “Benin çocuk büroda çalışmam beni çok onurlandırdı. Yapmış olduğunuz projelerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kendini ifade edemeyen bizim gibi annelerin çok olduğuna inanıyorum. Bu projelerin devamını öneriyorum” şeklinde konuştu.
Kaymakam Arslan ise, “Biz bu çocukları içimizden biri olarak gördük. Dışlamadık, yadsımadık, bağrımıza bastık. Bu çocuklarımızın anne ve babalarıyla toplantılar yaptık. Öncelikle annelerin maddi sorunlarını giderdik. Ailelerinin ve kendi maddi sorunlarını giderdik. Bu sorunun giderilmesindeki kaynağımız sosyal yardımlaşma vakfı idi. Çocuklarımızın tedavi olaylarında sağlık müdürümüzün ciddi şekilde çalışmaları oldu. Hala tedavisi devam eden çocuklarımız var. Anne babalarını İŞKUR ile iş birliği yaparak proje kapsamında iş imkanı sunduk. Madde bağımlısı 4 çocuğumuzda şu anda çalışıyor. Çocuklarımızı donanımlı hale getirmek için mesleki yönden eğittik. Geleceğimizin sağlıklı dinamik ve ahlaklı dürüst yetişmesi için hepimiz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız. Temellerimizi sağlam atacağız ki bina çok iyi yükselsin. Bütün sarsıntılara dayanaklı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından program yapılan ikramla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.