Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bacanağını ve baldızını öldüren zanlı hakim karşısında

Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında baldızını ve bacanağını öldüren zanlının yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Jandarma ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmeyen zanlı, olay esnasında cinnet...

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bacanağını ve baldızını öldüren zanlı hakim karşısında

Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında baldızını ve bacanağını öldüren zanlının yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Jandarma ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmeyen zanlı, olay esnasında cinnet geçirdiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

21 Ağustos 2017 tarihinde Manavgat Karacalar Mahallesi’nde bacanağı Dursun Ayaz (67) ve baldızı Emine Ayaz’ı (55) tüfekle başlarından vurarak öldüren S.D.’nin yargılanmasına başlandı. Manavgat 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada Alanya Cezaevinde tutuklu bulunan sanık S.D, öldürülen Dursun-Emine Ayaz çiftinin oğulları Erman, Hasan ve Hüseyin Ayaz, Gelinleri Meryem Ayaz ile tarafların avukatları mahkemede hazır bulunurken, tanık olarak ifadelerine başvurulan S.D.’nin eşi Perihan ve oğlu Kadir D. ise mahkeme salonu dışında bekletildi.

"Kendimi kaybettim, yaptıklarımı hatırlamıyorum"

Cumhuriyet Savcısının iddianameyi okumasının ardından sanık S.D. savunmasını yaptı. Cezaevinden gönderdiği savunmasını aynen tekrar ettiğini belirten zanlı, "6 yıl önce geçirdiğim kaza nedeniyle hala engelli ve yatalak durumdayım. 21 Ağustos günü bir anda kendimi kaybettim ve yaptıklarımı hatırlamıyorum. Savcılık ve jandarmada ifade verirken kendimde değildim. Bundan dolayı çelişkili beyanda bulunmuşum. Bu ifadelerimin değil cezaevinden gönderdiğim yazılı savunmamın geçerli olmasını talep ediyorum. Belgelerde aleyhime olan hususları kabul etmiyorum" dedi.

Cinayete kurban giden Ayaz çiftinin büyük oğlu Erman Ayaz ise, 17-18 Ağustos tarihlerinde yaşanan olayların ardından hayati tehlikelerinin bulunduğunu, sanıktan şikayetçi olduklarını, buna rağmen gerekli önlemler alınmadığı için anne ve babasının canice öldürüldüğünü ileri sürerek "Hem sanıktan hem de şikayetimize rağmen görevini ihmal ederek önlem almayanlardan şikayetçiyim" ifadelerini kaydetti.

Diğer müştekilerin de dinlenmesinin ardından mahkeme salonuna alınan S.D.’nin eşi Perihan D., olay sabahı oğlunun işten geldiğini, kendisinin kahvaltı hazırlamaya başladığı sırada eşinin dışarı çıktığını belirterek "S.’nin gittiği yerde ablam ve eniştemin olduğunu gördüm. Onlara bir zarar verebileceğini düşünerek kaçmaları için bağırdım. Silah seslerinin ardından oğlum eşimi eve geri getirdi. Kendisi, cinnet geçirdiğini ve 2 kişiyi öldürdüğünü belirterek jandarmayı aramamızı istedi" dedi.

Perihan D., eşinin 8-9 yıl önce kaçak içki suçundan cezaevine girdiğini ve kendisini Dursun Ayaz’ın ihbar ettiği şüphesiyle Dursun Ayaz’a husumet beslediğini de sözlerine ekledi.

Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devem etmesine, eksiklerin giderilmesi ve bazı tanıkların zorla getirilerek dinlenmesi için duruşmayı 15 Mayıs 2018 tarihine erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.