Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azılı dolandırıcıyı jandarma suç üstü yakaladı

İzmir'de, Telefonda Kendini Polis Olarak Tanıtıp 3 Farklı Kişiden 652 Bin Lira Dolandıran H.a. (ortadaki), Torbalı'daki Son Dolandırıcılık Olayında İzmir Jandarma Komutanlığı Ekiplerince Suç Üstü Yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azılı dolandırıcıyı jandarma suç üstü yakaladı
İzmir’de, telefonda kendini polis olarak tanıtıp 3 farklı kişiden 652 bin lira dolandıran H.A., Torbalı’daki son dolandırıcılık olayında İzmir Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç üstü yakalandı. Şüphelinin sadece bir kişiyi farklı zamanlarda toplam 600 bin lira dolandırdığı bildirildi.
Geçtiğimiz Cuma günü, Torbalı ilçesi Ayrancılar Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturan 78 yaşındaki Kamil Hançer’i telefonla arayan kişi, kendini polis olarak tanıtıp, Hançer’e kimliğinin kullanılarak adına hesaplar açıldığını, hatlar çıkarıldığını ve kendisini bu olaydan kurtaracaklarını, bunun için de hesabında bulunan bütün parayı çekip kendilerine teslim etmesi gerektiğini söyledi. Telefondaki kişiye inan yaşlı adam daha sonra bankaya giderek hesabında bulunan 20 bin lirayı çekti. Kamil Hançer parayı alıp eve gittiği sırada, olaydan şüphelenerek Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı’na ihbarda bulundu. İzmir İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ve Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri Hançer’in evinin önünde önlem alırken Kamil Hançer’e de içerisinde kağıt parçaları bulunan ve para süsü verilen içi dolu bir poşet verip, gelen şüpheliye vermesini istedi. Telefon dolandırıcısı H.A. yaşlı adamın evine gelip, para süsü verilmiş poşeti aldığı sırada jandarma ekipleri suç üstü dolandırıcıyı yakaladı.
Sadece bir kişinin 600 bin lirasını dolandırmış
İzmir jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada, 3 gün önce yine Ayrancılar Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden ve evde tek başına olan bayanı aynı yöntemle dolandırarak 14 bin lira nakit para ile 18 bin lira değerindeki altın ziynet eşyalarının olduğu toplam 32 lirayı alarak kayıplara karışan şahıs ile geçtiğimiz Haziran ayında, Güzelbahçe ilçesinde gerçekleşen ve isminin büyük bir hırsızlık olayına karıştığını bahane ederek kendisini savcı ve polis olarak tanıtarak farklı zamanlarda toplam 600 bin lira değerindeki parayı alarak kayıplara karışan şahsın da suçüstü yakalanan H.A. isimli kişi olduğu tespit edildi. Şüpheli H.A. jandarmadaki ifadesinde dolandırıcılık yaptığını itiraf ederken işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.