Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayvacık’ta 64 kaçak yakalandı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahilinden Yunanistan’ın Midilli Adasına yasadışı yollardan geçmek için lastik bot ile denize açılan 27’si çocuk, 17’si kadın toplam 64 kaçak göçmen, sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonda...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayvacık’ta 64 kaçak yakalandı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahilinden Yunanistan’ın Midilli Adasına yasadışı yollardan geçmek için lastik bot ile denize açılan 27’si çocuk, 17’si kadın toplam 64 kaçak göçmen, sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonda Bademli açıklarında yakalandı.
Hürmüz Boğazında rutin devriye görevi yapmakta olan SAGET 25 Bot Komutanlığı ekipleri, Bademli açıklarında lastik bot ile Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmek için denize açılan kaçak göçmenlere operasyon yaptı. Suriye, Afganistan, Kongo ve Pakistan uyruklu göçmenlerin 64 kişi olduğunu belirleyen ekipler, bunların bota sığmayacağını anlayınca TCSG 28 Bot Komutanlığına haber verdi. TCSG 28 Bot ile Küçükkuyudaki Sahil Güvenlik Rıhtımına getirilen göçmenlere burada giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı. Göçmenler daha sonra Ayvacık’taki Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.