Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydınlı binbaşı Genel Kurmay’ı düşürmemek için şehit oldu

Genel Kurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler’in yaveri Aydınlı Binbaşı Mehmet Akkurt, darbecilerin Genel Kurmay Başkanlığı’nı ele geçirmek için yaptıkları baskın sırasında Genel Kurmay Başkanı Orgenaral Hulisi Akar ve yaverliğini...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genel Kurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler’in yaveri Aydınlı Binbaşı Mehmet Akkurt, darbecilerin Genel Kurmay Başkanlığı’nı ele geçirmek için yaptıkları baskın sırasında Genel Kurmay Başkanı Orgenaral Hulisi Akar ve yaverliğini yaptığı Genel Kurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i korumak isterken şehit edildi.
Polis memurundan sonra ikinci acı
15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki bir grup çetenin darbe girişimi, Aydın’a ikinci acıyı yaşattı. Muğla’da cuntacılarla girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker’in toprağa verildiği sıralarda, Ankara’dan ikinci bir şehit haberi geldi. 16 yıllık asker, Binbaşı Mehmet Akkurt’un şehadet haberi sevenlerini yasa boğdu. Genel Kurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler’in yaverliğini yapan şehit binbaşı, biri kız iki çocuk babasıydı.
Umurlu’da toprağa verilecek
Efeler’in Umurlu mahallesinde yaşayan ailesine acılı haber, askerler tarafından iletildi. Şehriye ve Mustafa Akkurt çiftinin iki oğlundan biri olan Mehmet Akkurt’un cenazesi için yakınları Ankara’ya gitti. Acı haberi duyan ailenin yakınları ve vatandaşlar şehit babasının evine akın etti. Mehmet Akkurt’un cenazesinin ne zaman toprağa verileceği ile ilgili kesin bir program yapılmazken, şehidin Umurlu’da toprağa verileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.