Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın’ın PKK operasyonu: 25 şüpheliden 5’i tutuklandı

Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı’nın, PKK’nın gençlik ve şehir yapılanmasına yönelik yürüttüğü terör operasyonunda geçtiğimiz günlerde gözaltına aldığı 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 00:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 00:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı’nın, PKK’nın gençlik ve şehir yapılanmasına yönelik yürüttüğü terör operasyonunda geçtiğimiz günlerde gözaltına aldığı 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri terör örgütü PKK’nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Geçtiğimiz günlerde eş zamanlı şafak operasyonuyla Yeşilyurt, Karaçay, Şirinevler, Muammer Aksoy mahalellerinde belirlenen adreslere baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, operasyonlarda 25 şüpheliyi gözaltına aldı. Jandarma ekiplerinin evlerde yaptığı aramalarda örgütsel nitelikli dergi ve kitaplar ele geçirildiği belirtildi. Yaklaşık 1 hafta sonra 25 kişiden 11’i ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden, 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme heyeti, 6 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.
Öte yandan, terör örgütüne üye olmak gerekçesiyle halen gözaltında olan 14 kişinin ise Jandarmadaki sorgularının devam ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.