Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın’da Tavuklu Pilav Yiyen 15 Öğrenci Zehirlendi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ilköğretim okulunda dağıtılan tavuklu pilavdan yiyen 15 öğrenci, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.Olay, Nazilli Turan İlköğretim Okulu’nda öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; okulda yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aydın’da Tavuklu Pilav Yiyen 15 Öğrenci Zehirlendi
Aydın’ın Nazilli ilçesinde ilköğretim okulunda dağıtılan tavuklu pilavdan yiyen 15 öğrenci, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
Olay, Nazilli Turan İlköğretim Okulu’nda öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; okulda yapılan hayırda tavuklu pilav yedikten sonra rahatsızlanan S.T. (11), E.H. (11), C.P. (13), İ.K. (11), S.S. (10), H.A. (11), A.N. (13), Ş.A. (14), M.D. (13), A.T. (12), B.A. (12), R.A. (11), D.B. (14), E.G. (12) isimli 15 öğrenci, ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahaleleri yapılarak serum bağlanan 15 öğrencinin tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Aynı yemeklerden yiyerek zehirlenen öğrenci sayının artmasından endişe eden veliler, hastane bahçesinde bekleyişlerini sürdürüyor. Tedavi gören çocukların durumları hakkında bilgi vermeyen Hastane Başhekimi Şafak Çalışkan, acil servise giderek, doktorlardan bilgi aldı. Ayrıca, hastane yönetimi de güvenlik görevlilerinden gazetecileri Acil Servis önünden uzaklaştırmasını istedi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Hastaneyi arayıp, gerekli bilgileri aldım. Bu yemek taşımalı eğitimin yemeği değil. Okulda bir hayır etkinliği yapmışlar. Hayır yemeğinde tavuk ve pilav verilmiş. Çocukların midesi de pilavdan bulanmış. Çocuklarımızın arasında psikolojik olarak da etkilenenler varmış. Biz şimdi pilavdan numune alacağız. Tabi konuyu bizzat ben yakından takip edeceğim. Müfettiş arkadaşlar Nazilli’ye varmak üzere zaten" dedi.
VELİLER OKUL YÖNETİMİNE TEPKİLİ
Acil serviste çocuğunun tedavisi yaptıran öğrenci velisi Hicran Nurten Tatar ise "Okulda bir hayır yemeği dağıtmışlar. Bu yemekten torunuma tavuklu pilav yedirmişler. Bu yemeği denetlemeden çocuklara verdikleri için suçlular. Bu yemekten dolayı şuan 15-16 öğrenci acilde tedavi görüyor. Yazıktır günahtır ya. Eve geldi çocuğumuz yemek yemedi, ne yedin çocuğum dedim. Bana, ’babaanne tavuklu pilav dağıttılar bende 3 tabak yedim’ dedi. Ah be çocuğum niye yedin dediğimde; hayrı yemeği babaanne dedi. Aradan 20 dakika geçmeden çocuk geldi, komaya girdi. Midesi bulandı hemen. Bu müdür bu yemeği niye yediriyor? Benim çocuğum daha 5. sınıfa gidiyor ya" diyerek yetkililere tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.