Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın’da gözaltına alınan 29 kişiden 21’i tutuklandı

Aydın’da yürütülen darbe soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında doktor, iş adamı, öğretmen ve kamu personelinin de bulunduğu 29 kişiden 21’i tutuklandı.Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nce yürütülen...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aydın’da yürütülen darbe soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında doktor, iş adamı, öğretmen ve kamu personelinin de bulunduğu 29 kişiden 21’i tutuklandı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nce yürütülen darbe soruşturması kapsamında Aydın ili genelinde vakıf ve dernekler aracılığı ile maddi ve ayni yardımlar toplama, cemaat okulları aracılığı ile eleman yetiştirme, iş adamları ve sanayiciler aracılığı ile finans gücünü arttırarak toplanan paraları örgüte finansal destek sağlamak için kullanma gibi faaliyetlerde bulundukları yapılan aramalarda belge ve dokümanlarla tespit edilen 55 şahıs hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Polis ekiplerinin belirlenen adreslere düzenlediği operasyonlarda aralarında doktor, iş adamı, öğretmen ve kamu personelinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler, ek gözaltı süresinin dolmasıyla birlikte dün sabah saatlerinde Aydın Adliyesi’ne sevk edildi.
Cumhuriyet Savcılığı ve ardından hakim karşısına çıkartılan 29 kişinin sorgusu yaklaşık 24 saat sürdü. Çıkartıldıkları mahkemece tutuklanan 21 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi.
8 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı darbe soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 26 kişinin daha bulunması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.