Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın Doğan’a Hakaretten Yargılanan Cem Küçük’e Beraat

Medya patronu Aydın Doğan’a teröre destek olduğunu söyleyerek hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan gazeteci Cem Küçük beraat etti.İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Cem Küçük adına avukat Asiye Demirel...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medya patronu Aydın Doğan’a teröre destek olduğunu söyleyerek hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan gazeteci Cem Küçük beraat etti.
İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Cem Küçük adına avukat Asiye Demirel ve müşteki Aydın Doğan adına avukat Şehnaz Yüzer hazır bulundu.
Duruşmanın başlamasının ardından müşteki Aydın Doğan’ın avukatı Şehnaz Yüzer söz alarak, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “Sanık bir önceki duruşmada yaptığı savunmada gazetecilerin istediklerini yazabilecekleri yolunda açıklamalar yapmıştır. O tarihe kadar sanık tarafından yazılmış yine haksız isnat ve hakaret içerir 9 adet daha yazı vardır. Savunma tarihinden sonra da aynı içerikte pervasız şekilde 6 adet daha yazı yazmıştır. Sanık ceza almayacağından o kadar emindir ki bu hakaret içeren yazıları pervasız bir biçimde sürdürmektedir. Müvekkil hakkında terör örgütü soruşturması yürütüldüğü söylendi. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Sanık iyi niyetli değildi” dedi.
Sanık Cem Küçük’ün avukatı Asiye Demirel ise müvekkilinin bir önceki celsede bir gazetecinin istediğini yazabileceği şeklindeki sözleri basın özgürlüğü kapsamında söylediğini belirtti. Müvekkilinin köşe yazarı olduğunu kaydeden avukat Demirel, “Müvekkil tarafından yazılan yazıda sözlerin sadece sözlük anlamı değil mecazi anlamı da değerlendirilmelidir “ diye konuştu.
Davayı karara bağlayan mahkeme,açılan davada mevcut mevzuat çerçevesinde hukuka uygunluk nedenlerinin olduğu gerekçesiyle suçun unsurları oluşmadığından sanık Cem Küçük’ün beraatine hükmetti.
2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cem Küçük’ün Yenişafak gazetesindeki köşe yazısında Aydın Doğan’a alenen hakaret ettiği belirtilmişti.  Küçük, Doğan’ın terör örgütü DHKP/C’yi koruyup kolladığını ileri sürmüştü. Doğan ve adamlarının hükümetin ve Türk milletinin düşmanı olduğunu belirten Küçük’ün bu ifadeleri ile eleştiri sınırını aştığı vurgulanmıştı. Bu ifadelerin başlı başına hakaret suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, Küçük’ün hakaret suçunu işlediği kaydedilerek 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.