Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukatlar, KCK Davasında Duruşma Salonunu Terk Etti

Terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanan çoğunluğu avukat 50 sanığın yargılandığı dava dosyası mütalaa için duruşma savcısına gönderildi. Sanık avukatlara destek için gelen izleyicilerle...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanan çoğunluğu avukat 50 sanığın yargılandığı dava dosyası mütalaa için duruşma savcısına gönderildi. Sanık avukatlara destek için gelen izleyicilerle bazı avukatlar, meslektaşlarının gözaltında olmasını protesto ederek duruşmayı terk etti.
İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık avukatlar İbrahim Bilmez, Cemal Demir, Ömer Güneş, Muharrem Şahin ve Asya Ülker ile çok sayıda avukat hazır bulundu. Duruşmayı İngiliz, Fransız ve Alman barolarından yaklaşık 10 avukat da takip etti.
Duruşmanın başlamasının ardından sanık avukatlarından Ercan Kanar söz alarak, “Maalesef  bin 128 akademisyenimize hakaretler ediliyor, aydın müsveddeleri deniliyor. Bazı avukat arkadaşlarımız gözaltına alındı. Burada sanık olarak bulunan meslektaşlarımızın avukatları gözaltına alındığı için duruşmaya gelmedi” dedi.
“GEREKSİZ MUHABBETLERE GİRMEYİN”
Bunun üzerine mahkeme başkanı Fikret Demir, avukat Kanar’ı uyararak, “Avukat bey sözünüzü kesmek istemem ama dosyaya ilişkin savunma yapınız. Gereksiz muhabbetlere girmeyelim. Bizi meşgul etmeyin” diye konuştu.
“MESLEKTAŞLARIMIZIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ VE DURUŞMAYI TERK EDİYORUZ”
Konuşmasına devam eden avukat Ercan Kanar da, “Dosya siyasi bir dosyadır. Tabiki de bunları söylemek durumundayım. Bugün 10 meslektaşımız eksik. Bunlardan 9’u dün gözaltına alınan arkadaşlarımız. Biri de Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi. Bu zulme boyun eğmeyeceğiz. Meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz ve duruşmayı terk ediyoruz” ifadelerini kullandı.
SALONU TERK ETTİLER
Sanık İbrahim Bilmez ise gözaltına alınan avukatların, kendi avukatları olduğunu belirterek, savunmaya gitmek için izin istediklerini söyledi. Talebin savcıya sorulması esnasında, sanıklar ve avukatlar hep birlikte duruşma salonunu terk etmek için hareketlendi. Bu esnada mahkeme başkanı, salondan çıkılması için heyetten izin alınması gerektiği hususunu hatırlatırken, bazı avukatlar ve izleyiciler terk etti.
DOSYA MÜTALAA İÇİN SAVCIYA GÖNDERİLDİ
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, dosyanın mütalaa için savcıya gönderilmesine hükmetti. Sanık Sabahat Zeynep Arat hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 28 Haziran tarihine erteledi.
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılıkları’nın talimatıyla 22 Kasım 2011 tarihinde İstanbul merkezli KCK operasyonu yapılmıştı. Terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK’ya yönelik çoğunluğu avukatlardan oluşan 50 kişi hakkında “terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği" suçundan dava açılmıştı.
İstanbul’da "terör örgütü PKK’ya üye olma" suçlamasıyla dün sabah saatlerinde 32 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında avukatların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.