Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukatlar ile FETÖ’nün kasası bir kadın adliyeye sevk edildi

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonda yakalanan ve 500 bin dolar ele geçirilen 1’i kadın 2 kişiyle birlikte 3 avukat adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonda yakalanan ve 500 bin dolar ele geçirilen 1’i kadın 2 kişiyle birlikte 3 avukat adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce yapılan bir operasyonda yurt dışına kaçan FETÖ mensubu Kemal E.’ye ait 500 bin doların, Adana’daki döviz bürosundan İstanbul’daki bir döviz bürosuna parça parça nakil edileceği ihbarını aldı. Polis, ihbar üzerine harekete geçerek söz konusu döviz bürosunda 100 bin dolar gönderilmek istenirken Serkan G. ile İsmail B.’yi gözaltına aldı. Döviz bürosu sahibi ve çalışanlarının da bilgi sahibi olarak ifadesine başvurdu.
Kadın kurye yaylada yakalandı
Polis araştırmayı derinleştirdiğinde, Betül K. (36) isimli bir kadının iddiaya göre, Kemal E.’nin parasal konudaki bütün işlemlerini yaptığını belirledi. Polis bu tespit üzerine kadını bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada kadının Niğde’de bir yaylada olduğu öğrenilerek buraya da operasyon yapıldı. Operasyonda kadın gözaltına alınırken, evde ve banka hesaplarında kadının 400 bin dolar olduğu ortaya çıktı. Kadın zanlı da sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Zanlıların ilk sorgularının ardından iddiaya göre Betül K.’nin, Kemal E.’nin kuryeliğini yaptığı, Serkan G. ile İsmail B.’yi döviz bürosuna 100 bin doları yatırmak için gönderdiği öğrenildi. Ayrıca evlerinde yapılan aramalarda ve kontrol edile hesaplarında 400 bin dolar daha ele geçirildi. Kadın ve 2 kişi uzun süre sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi. Polis ayrıca FETÖ’nün avukat ayağına yönelik yaptığı operasyonda gözaltına aldığı MÜSİAD eski Adana Şube Başkanı Mehmet Aygün’ün de aralarında bulunduğu 3 avukatı da sorgularının ardından bugün adliyeye sevk etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.