Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukatlar Gelmedi, Ağır Cezadan Karar Çıkmadı

Betül Erkenci Duruşması 4. Kez Ertelendi. Anne Gülay Tok Katil Zanlısının Yakınları Tarafından Tehdit Edildiğini Dile Getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avukatlar Gelmedi, Ağır Cezadan Karar Çıkmadı
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 22 Eylül 2015 tarihinde yaşanan cinayetin 4’üncü duruşmasında katil zanlısının avukatının gelmemesi üzerine karar çıkmadı.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 22 Eylül 2015 tarihinde Maşallah D. tarafından boğazından aldığı bıçak darbesiyle öldürülen Betül Erkenci cinayetinin 4. duruşması Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından atanan Avukat Şefik Tarhan ve katil zanlısı Maşallah D.’nin avukatı Muhittin Doğan, Ağır Cezası Mahkemesine mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Mahkeme, avukatların katılmamasından dolayı konuyla ilgili kararını açıklamadı ve davayı 24 Mayıs 2016 tarihine erteledi.
"TEHDİT EDİLDİM"
Öte yandan geçtiğimiz duruşmaya katılmayan Betül Erkenci’nin annesi Gülay Tok, baskı altında tutulduğu iddia ederek bir önceki duruşmaya gelemediğini ifade etti. Tok, ayrıca duruşmada katil zanlısının yakınları tarafından tehdit edildiğini ağır ceza hakimine iletti.
Can güvenliğinin olmadığını iddia eden Gülay Tok adliye çıkışında yaptığı açıklamada, 3’üncü duruşmada zanlı avukatının ’anne ve kızın aynı erkek ile ilişkileri vardır’ iddiasını yalanlayarak, "Zanlının yakınları bana baskı yaptılar, benim mahkemeye çıkmamamı ve şikayetçi olmamamı istediler. Olayı kazara olduğunu söylememi istediler, ifademi geri almam için bana baskı yaptılar. Can güvenliğimden endişe ediyorum ve sokağa çıkmakta zorlanıyorum" dedi.
Mahkeme çıkışında basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ise, katil zanlısının iyi hal indirimi almaması için mücadele ettiklerini ifade etti.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, "Kadın cinayetlerinde, cinsel saldırılarda, saygın tutum, iyi hal, pişmanlık ve haksiz tahrik gibi pek çok bahane ile uygulanan ceza indirimleri bir yandan sürerken, bir yandan da kadın cinayetlerinin, cinsel saldırıların, tacizlerin ve çocuk istismarı konularının üstü kapatılmaya çalışılıyor. Buradan adaleti sağlayacak olanlara sesleniyoruz. Kadınların tacize, cinsel saldırılara, kadın cinayetlerine uğramasının önünü açacak kararlarınızdan derhal vazgeçin. Tüm kadın davalarında adalet sağlanana dek mücadelemiz sürecek. Platform olarak yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direnmek, kadın cinayetlerini durdurmak üzere tüm kadınlarımızı mücadelemize çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.