Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukata silahlı saldırıda 2 yeni tutuklama

Eskişehir’de husumetli oldukları iddia edilen avukata silahlı saldırı düzenleyen şüphelilerden 2’si daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Volkan Altuntaş’ın...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de husumetli oldukları iddia edilen avukata silahlı saldırı düzenleyen şüphelilerden 2’si daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Volkan Altuntaş’ın yanı sıra, Murat Yılmaz, Hakan Becek ve Burak Haskol katıldı. Şüpheliler, hakim karşısında savunma yaptı. Tutuklu sanık Volkan Altuntaş, saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi. 8 ay önce abisini kaybettiğini ifade eden Altuntaş, “Cem Duman ağabeyimin dosyasıyla ilgilenmedi. Babam dosyayı alıp başka bir avukata verecekti. Cem Duman dosyaları eksik vermiş. Babam beni arayarak durumu anlattı ben de eksik dosyaları almaya gittim. Sekreteri Cem Duman’ın müsait olmadığını söyleyerek bekleme odasına aldı ve babası ile sohbete başladık. Durumu ona anlattım, iftira attığımı söyledi ben de ayağa kalktım. O sırada babasının belindeki silahı gördüm. Arkamdan hakaret ediyordu. Cem Duman’ın odasına gittim, kapısını açıp duvarlara ateş ettim. Öldürmek gibi bir kastım yoktu” dedi.
Olayın ardından gözaltına alınan Hakan Becek ise yaptığı savunmada, her şeyin tesadüften ibaret olduğunu ve olaylarla alakası olmadığını beyan etti.
Şüphelilerden Murat Yılmaz ise, Cem Duman’la alacak verecek meselesi olduğunu, ancak bu olayla alakalı olmadığını söyledi.
Saldırı planlı bir şekilde gerçekleşmiş
Olaya karıştığı iddia edilen Burak Haskol ise olayın planlı bir şekilde gerçekleştiğini iddia etti. Yaptığı savunmada Murat Yılmaz’ın olayı planladığını ve kendilerini bir odada toplayarak “Siz bizim aslanlarımsınız” diyerek Cem Duman hakkında konuşmaya başladığını söyledi. Murat Yılmaz’ın avukat Cem Duman hakkında, “Bu adam namusumuza göz dikti, gizli ticari işlerimizi gördü. Bu adam yaşarsa ben biterim, bu adamın kafasına sıkın. Ben size cezaevinde paşalar gibi bakarım, size koğuş açtırırım. Ailenize de maddi yardımda bulunurum” dediğini ifade eden Haskol, Volkan Altuntaş’a silahı da Murat Yılmaz’ın verdiğini söyledi. Hakan Becek, Volkan Altuntaş ve kendisinin ofisten ayrıldığını belirten Haskol, “Hakan Becek bize Cem Duman’ın odasını tarif ederek, ‘Acele edin, sakin olun hiçbir şey olmayacak’ diyerek bizi yolladı. Volkan’la bir süre büroda beklediklerini, ardından Volkan Cem Duman’ın odasının kapısını açarak ateş etmeye başladığını kaydeden Haskol, silahı görünce korkup kaçtığını belirtti.
Duruşmaya katılan avukat Cem Duman ise, olaydan önce alacak verecek meselesinden tartışmalar olduğunu, olay günü de Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Fırat Aydın ile tehdit konusunu konuşmak için büroda olduklarını belirterek, “Birden Volkan içeri girdi, silahı gördüm. İlk ateş edildiğinde sırt üstü kendimi yere attım, merminin dumanını gördüm. İkinci mermide kendimi yere attım, gelip kafama sıkacak sandım. O anda odada bulunan Gökhan komiser de silahına sarılınca Volkan korkup kaçtı” dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya katılan tanıkların verdikleri ifadelerin ardından tutuklu sanık Volkan Altuntaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Hakan Becek ve Murat Yılmaz’ın da tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.