Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av Tüfekli Cinayetin Duruşmasına Başlandı

Eskişehir’de, 32 yaşındaki Güngör Beyazkoç’un av tüfeğiyle vurarak öldürülmesine ilişkin tutuklanan 3 sanığın yargılanmasına başlandı.2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Erdoğan Ünlüyayla...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de, 32 yaşındaki Güngör Beyazkoç’un av tüfeğiyle vurarak öldürülmesine ilişkin tutuklanan 3 sanığın yargılanmasına başlandı.
2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Erdoğan Ünlüyayla (23), Dilber Çatalbaşoğlu (23) ve Selma Beyazkoç ile av tüfeği ile öldürülen Güngör Beyazkoç’un eşi Gülnur ve annesi Aysel Beyazkoç ve bazı tanıklar hazır bulundu.
Sanık Selma Beyazkoç, savunmasında 4 yıl önce erkek kardeşinin kayınpederi tarafından öldürüldüğünü hatırlattı. Olay gecesi annesinin evine gittiğini belirten Beyazkoç, kardeşi Erdoğan Ünlüyayla’nın hapiste olduğu için annesine gittiğini, Erdoğan’ın firar ettiğini görünce korktuğunu söyledi. Selma Beyazkoç, “Annemin evinde Erdoğan ile Dilber Çatalbaşoğlu da vardı. Dilber ile Erdoğan tartışıyorlardı. Neden tartışlarını sorunca Dilber bana bağırarak ’Sen iyi bir kadın olsan kardeşini öldüren adamın evinde kalmazsın’ dedi. Ben tartışmak istemedim ve sonra evime geldim. Aradan yarım saat geçtikten sonra Dilber ve Erdoğan evime geldi. Kardeşim Erdoğan beni tehdit ederek arabaya bindirdi. Arabaya bindiğimde Dilber’in kucağında av tüfeği vardı. Daha sonra eşimin kardeşi Güngör Beyazkoç’un evine geldik. Erdoğan bana tüfeği doğrultarak kapıyı çalmamı söyledi. Ben ilk başta çalmadım, evde olmadıklarını söyledim. Daha sonra Erdoğan tüfeğin dipçiği ile kapıya vurdu, Güngör kapıya çıktığında Erdoğan elindeki av tüfeğiyle Güngör’ü vurdu. Daha sonra aynı araçla olay yerinden uzaklaştık. Suçu benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Ben kimseyi öldürmedim" dedi.
Sanıklardan Erdoğan Ünlüyayla ise üzerine atılı suçu kabul etmeyerek, “Güngör’ü ablam öldürdü. Bana ’Sen gençsin, sen üstlen ben sana bakarım’ dedi. Ben kabul etmedim, ablama taksi çağırdım ve polise teslim olmasını söyledim” dedi.
Diğer tutuklu sanık Dilber Çatalbaşoğlu da, Erdoğan’ın eve gittiğini sandığı için arabaya bindiğini, olaylar sırasında arabada oturduğunu ve Güngör Beyazkoç’un vurulduğunu görmediğini, olaylarla bir alakası olmadığını söyledi.
Kapısının önünde öldürülen Güngör Beyazkoç’un eşi Gülnur Beyazkoç ise, eşini Erdoğan Ünlüyayla’nın vurduğunu ve bu anı gördüğünü belirtti.
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, tanık dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.