Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÜ’de FETÖ şüphelisi 83 kişi adliyeye sevk edildi

Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesine (AÜ) yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarına aralarında 15 profesörün de bulunduğu 83 şüpheli adliyeye...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesine (AÜ) yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarına aralarında 15 profesörün de bulunduğu 83 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin üzerinden 15 adet 1 dolar çıktığı, bazılarının kaçmak için valizlerini hazırlarken yakalandığı, evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitaplar bulunduğu bildirildi.
Antalya’da FETÖ darbe girişiminin ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından 19 Temmuz’da Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) operasyon düzenlenmiş ve 170 kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden bazıları serbest bırakılmış, bazıları operasyon öncesinde firar etmiş, üç kişi ise başka dosyadan daha önce tutuklanmıştı.
Serik ilçesi gözaltı merkezinde tutulan 83 şüpheli, bu sabah sağlık kontrollerinin ardından 20’şerli gruplar halinde adliyeye sevk edilmeye başlandı. Aralarında 15 profesörün de bulunduğu şüphelilerin yoğun güvenlik önlemleri arasında TEM şubesi tarafından adliyeye getirilmesi işlemi devam ediyor.
Diğer taraftan görev yaptığı dönemde FETÖ üyesi birçok kişinin üniversitede işe alındığı iddia edilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer G.’nin ise halen firari olduğu ve yurt dışına kaçtığı bildirildi. Üniversite bünyesinde özellikle 2012-2015 tarihleri arasında dışarıdan gelen akademisyenler üzerinde durulduğu ve önümüzdeki dönemde operasyonların devam edebileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.