Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atm Fareleri Güvenlik Kamerasına Yakalandı

İstanbul’da ATM’lere yerleştirdikleri aparatlarla 286 vatandaşın banka ve kredi kartını kopyalayarak 40 bin TL vurgun yaptıkları tespit edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken,...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da ATM’lere yerleştirdikleri aparatlarla 286 vatandaşın banka ve kredi kartını kopyalayarak 40 bin TL vurgun yaptıkları tespit edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, ATM’lere aparat yerleştirme anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, Beylikdüzü’ne bağlı Adnan Kahveci Mahallesi’nde oturan çok sayıda vatandaşın banka ve kredi kartlarından bilgileri dışında para çekildiğini belirtmesi üzerine İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalarda, ATM’lerde bulunan güvenlik kameraları görüntülerinden şüpheliler tespit edildi. Şüphelilerin kimliğinin tespit edilmesinin ardından başlatılan teknik ve fiziki takip sonucu Başakşehir ve Küçükçekmece’de belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Yunus Emre Ü. ve Recep K. isimli 2 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda ise 2 adet kart kopyalama aparatı, 2 adet kamera düzeneği, 2 adet kart kopyalama aparatı sökmek için kullanılan bıçak, 2 şapka ve 1 sahte ehliyet ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi’nde bulunan ATM’lere yerleştirdikleri düzenekle 286 vatandaşa ait banka ve kredi kartlarının şifre bilgilerini kopyaladıkları tespit edildi. Şüphelilerin kopyaladıkları şifre bilgileri ile düzenledikleri sahte kartları kullanarak farklı zamanlarda yaklaşık 40 bin TL vurgun yaptıkları belirlendi. Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, şüphelilerin Beylikdüzü, Başakşehir ve Küçükçekmece’de 290 vatandaşın daha banka ve kredi kartı şifre bilgilerini kopyaladığını belirledi. Şifre bilgileri kopyalanan banka ve kredi kartlarından harcama yapılıp yapılmadığı ise araştırılıyor.
Gözaltına alınan 2 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Emniyette yapılan sorguda şüphelilerden Yunus Emre Ü.’nün ’hırsızlık’ suçundan çok sayıda kaydının bulunduğu ve 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıkarken, cezaevi firarisi olduğu da tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yunus Emre Ü. ve Recep K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.