Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Havalimanı’nda Güvenlik Önlemlerinde Yeni Uygulama

Atatürk Havalimanı’nda güvenlik önlemleri artırılıyor. Artık yolcular kemer ve saatlerini de çıkaracak.Brüksel Havalimanı’na yapılan saldırı ve terör olaylarının ardından güvenlik önlemlerinin sıklaştırıldığı İstanbul Atatürk...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Havalimanı’nda güvenlik önlemleri artırılıyor. Artık yolcular kemer ve saatlerini de çıkaracak.
Brüksel Havalimanı’na yapılan saldırı ve terör olaylarının ardından güvenlik önlemlerinin sıklaştırıldığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yeni bir uygulama daha devreye girdi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda artık dış hat yolcuları pasaporttan geçtikten sonra, iç hat yolcuları da arındırılmış salona geçerken yapılan aramalarda saat ve kemerleri çıkaracak. Bu yöndeki uygulamaya Atatürk Havalimanı’nda başlandı. Atatürk Havalimanı pasaport kontrol noktasından sonra güvenlik noktalarında tüm yolcular sinyal vermese dahi kemer ve saatlerini x - ray cihazına koyacak.
Perşembe gününden itibaren dış hat yolcuları pasaport kontrol noktası sonrası, iç hat yolcuları da uçağa binmeden önceki son aramaların yapıldığı güvenlik noktasından geçişlerinde saatlerini ve kemerlerini de çıkarmaya başladı. Yeni güvenlik önlemlerinden Atatürk Havalimanı personeli de nasibini aldı. Atatürk Havalimanı’nda görevli tüm personel de "Arındırılmış Alan" denilen gümrüksüz bölgeye geçerken kemerlerini ve saatlerini çıkaracak.
Yolcular yanlarında bulundurdukları eşyalarıyla birlikte kutulara koydukları kemerleri ve saatleri X-Ray cihazlarından geçiriyorlar.
Kendileri de dedektörlü kapıdan geçtikten sonra eşyalarını kutudan alarak saatlerini ve kemerlerini takıyorlar.
EL DEDEKTÖRÜ YERİNE ELLE ARAMA
Terör olaylarının artmasının ardından güvenlik önlemlerinin arttırıldığı Atatürk Havalimanı’nda daha önce giriş kapılarında güvenlik görevlilerinin dedektörle yaptıkları üst aramasını artık elle yapılmaya başlanmıştı.
Bu kapsamda havalimanı personelinin kullandığı apron-terminal kartlarının biyometrik fotoğraflar yer alması ve kartlarını okutarak geçtiği bazı noktalara parmak izi sistemi kurulması için çalışma başlatılmıştı.Polis avuç içi bilgisayarlarla havalimına giriş yapan şoförlerin, metrodan gelenler ve terminal girişindeki kişilerin kimlik bilgilerini girerek, herhangi bir suçtan aranıp aranmadığını, GBT kaydının bulunup bulunmadığına da bakıyor.
İZ DEDEKTÖRLERİ DEVREDE
Son terör olaylarıyla birlikte Atatürk Havalimanı’nda artırılan güvenlik önlemleriyle birlikte X-Ray cihazlarının hassasiyeti arttırılırken,bomba aramalarında kullanılan iz dedektörleri de bir süredir kullanılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.