Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asmmmo Çin’in Doğu Türkistan’a Yaptığı Zulmü Protesto Etti

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, Çin’in Doğu Türkistan’ da yaptığı zulmü lanetlediğini belirterek, "Çin, Doğu Türkistan’a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Asmmmo Çin’in Doğu Türkistan’a Yaptığı Zulmü Protesto Etti
Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, Çin’in Doğu Türkistan’ da yaptığı zulmü lanetlediğini belirterek, "Çin, Doğu Türkistan’a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeçmelidir" dedi.
ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı ve meslek mensupları Çin’in Doğu Türkistan’da yapmış olduğu zulmü protesto etti. ASMMMO Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapan Okkalı, Doğu Türkistan’daki zulmü ve bütün zulümleri lanetlediklerini belirterek, “2 Temmuz 1993 Bugün Sivas’ta Madımak Otelinin ateşe verilmesinin 22. Yılıdır. Menfur olayda hayatını kaybeden 33 yazar, ozan, düşünür ve 2 otel görevlisini rahmetle anıyor, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Milletimizin huzur ve kardeşliğine yönelik yapılmış olan bu olayın üzerinden geçen 22 yıl geçmesine rağmen, faillerinin cezalandırılamamış olması, yaşanan acıyı bir kat daha arttırmakta ve hukuk adına da düşündürücü sonuçlar doğurmaktadır. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, Çin’in Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesi’nde, uzun bir süredir zulüm sürüyor. Temel insan hak ve özgürlükleriyle bağdaşmayan Türklere yönelik uygulamaları esefle kınıyoruz. Çin, uluslararası anlaşmaları, hiçe saymıştır, inanç özgürlükleri başta olmak üzere soydaşlarımızın yaşam hakları da gasp etmektedir. Yıllardır soydaşlarımıza yönelik din, dil, kültür, hayat tarzına yönelik baskıcı politikaların sürdürülmesine rağmen dünyada hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Uluslararası toplumun Doğu Türkistan ve Uygur Müslümanlarının sorununa seyirci kalmasını kınıyoruz. Zalimin zulmü ilelebet süremez” diye konuştu.
“Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımızın en temel hakkı inanç hürriyetlerinin gasp edilmesi kabul edilemez” diyen Okkalı, “Çin, Doğu Türkistan’a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeçmelidir. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Gazze’ye, Irak’a, Suriye’ye, Arakan’a göz yuman, kulak tıkayan AB, ABD, BM, İngiltere, doğal olarak Doğu Türkistan’da yaşanan vahşet ve kötü muameleye duyarsız kalması son derece kaygı vericidir. Fakat tüm dünya sussa da mazlumların her zaman yanında olan bu aziz millet asla susmayacaktır. ABD, Birleşmiş Milletleri, AB ve İnsan Hakları Kuruluşlarını, demokrasi nutukları atan batılı ülkeleri, insanlık onuru ve yaşanılır bir dünyanın inşası için derhal Çin’in zalimce uygulamalarına dur demeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.