Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri lise öğrencilerinin aileleri: “Çocuklarımızı kokteyl var diye çağırdılar, tatbikat yapacağız diye kullandılar”

İstanbul’da 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında Çengelköy Polis Merkezi çevresinde yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri, “Kokteyl var diye çocuklarımızı okula çağırdılar....

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında Çengelköy Polis Merkezi çevresinde yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri, “Kokteyl var diye çocuklarımızı okula çağırdılar. Daha sonra da tatbikat var diye çocuklarımızı kandırdılar” dedi.
Maltepe Cezaevi önünde bekleyişini sürdüren aileler, çocuklarının kandırıldıklarını söyledi. Açıklama yapan öğrenci velisi Sabit Çayır, “Biz çocuklarımızı vatana ihanet etsin, darbe yapsın diye göndermedik. Kime teslim ettik, devlete. Sonuç, darbeciyiz. Yok böyle bir şey. Sizden ricamız da biz vatan haini değiliz. Gerekirse bir ay yatarız, iki ay yatarız, bir bedel ödenecekse öderiz, ödemeye de razıyız. Ama bizim çocuklarımız vatan haini değil, darbeci de değil. Yaşın yanında kuruyu da yakmayın lütfen” şeklinde konuştu.
Vatandaşlara da seslenen Çayır, “Ben halkımızdan rica ediyorum. Bize herkes darbeci gözüyle bakıyor, değiliz arkadaşlar. Buradaki polis neyse benim çocuğum da aynı. Ben Sarıgazi’den çıkmasaydım durum belki farklı olacaktı. Tankların önüne yattı buradaki ailelerin çoğu, diğer yarısı da dışarıdaydı. Bakarken suçlu ile suçsuzu ayıralım. 14 yaşındaki çocuk ne darbesi yapar. Tanımını bilmeyen çocuk darbe mi yapar? Tamam süreç, eyvallah biz sürecin sonuna kadar yanındayız. Ama inanıyoruz bizim çocuklarımız suçsuz, alet edildiler. Zaten alet edenler de şu anda içerdeler” diye konuştu.
"Çocuklarımız kokteyl var diye okula çağrıldı"
Çocukların evde olmalarına rağmen o gün tek tek arandığını vurgulayan Çayır, “15 Temmuz sabahı çocuklarımız kokteyl var denilerek tek tek aranarak okula çağrıldı. Okula gidiş amacımız buydu. Akşam devir teslim töreninin ardından evdelerdi. Çocuklar arandıktan sonra biz götürüp elimizle teslim ettik. Bizi arayan çocuklarımız, saatin ertelendiği yönünde bilgi verdiler, en son aradığında saat 21.00’de sürpriz yapılacağını söyledi. O sürpriz de buymuş. Çocuklara tatbikat yaptıklarını söylemişler. Oradaki komutanlardan bir tanesi onları almak, engellemek istemiş, koğuşa kilitlemiş. Komutanlar kendi aralarında da ikileme düşmüşler” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.