Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri Casusluk ’Kumpas’ Davası Başladı

İzmir’deki ’askeri casusluk’ soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yaparak sahte delil üretmek ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye olmak iddiasıyla suçlanan 25’i tutuklu 68 sanığın duruşması...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askeri Casusluk ’Kumpas’ Davası Başladı
İzmir’deki ’askeri casusluk’ soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yaparak sahte delil üretmek ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye olmak iddiasıyla suçlanan 25’i tutuklu 68 sanığın duruşması başladı. ’Askeri Casusluk’ davasında iki numaralı sanık olarak yargılanan ve dava sonucunda beraat eden emekli albay Coşkun Başbuğ, ’Bize kumpas kuranlar bugün burada yargılanıyor’’ dedi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2015’te FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgütün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, İzmir Askeri Casusluk Davası olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, ’taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yapıldığı, zanlıların kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’den (TSK) tasfiyesini amaçladıkları’ yönündeki iddialar üzerine operasyon başlatılmıştı.
FETHULLAH GÜLEN 1 NUMARALI SANIK
Bu kapsamda geçen yılın sonunda iki ayrı operasyonda, eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, KOM Şube Müdürü Mehmet Ali Şevik, mülkiye müfettişleri Ferda İleri ve Ahmet Kaya’nın da aralarında yer aldığı 25 kişi tutuklanmıştı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede, 25’i tutuklu 68 sanık ’Silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği, örgüt faaliyetleri kapsamında devlet ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek, iftira, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlal, suç delillerini yok etmek, gizlemek, değiştirmek ve suç uydurmak’ suçlarından yargılanacak.
DURUŞMA BAŞLADI
Duruşma öncesi Adliye çevresinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşma, İzmir Adalet Sarayı Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda saat 10.30 itibarıyla başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, tutuksuz yargılanan bir kısım sanıklar ve mağdur taraflar ile avukatları katıldı. Davanın açıldığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu duruşmaya katılacak kişilerin çokluğu nedeni ile Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapıldığı öğrenildi.
’’BİZE KUMPAS KURANLAR BUGÜN BURADA YARGILANIYOR’’
Duruşma öncesi konuşan ’Askeri Casusluk’ davasında iki numaralı sanık olarak yargılanan ve dava sonucunda beraat eden emekli albay Coşkun Başbuğ, ’’Biz bu kumpasla ilk yargılandığımız zaman, dönemin mahkeme heyetine bu işin kumpas olduğunu, bu işte büyük bir oyun olduğunu ifade etmiştik. Tabi o zamanlar bunları söylerken zorlanıyorduk. Çünkü inanması güç olaylardı. Süreç itibarıyla haklı çıktık. Kumpas olduğu belgelendi. Bu kumpası kuranların hepsi adalet önünde hem de bu salonda gelip hesap vereceksiniz demiştik. Bugün o tarihi anı yaşıyoruz. Tam da gösterdiğimiz yerde, bize bu oyunları kuranlar; bir kısmı tutuklu, bir kısmı firarda, bir kısmı da tutuksuz yargılanıyor. Buraya gelip hesabını verecekler. Bu davanın takipçisi olacağız’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.