Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asker Şırnak’tan Çekiliyor

Şırnak’ta, “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi” operasyonunun sona ermesiyle birlikte, kentteki tank ve askeri birlikler üslerine dönmeye başladı.Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladığı...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta, “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi” operasyonunun sona ermesiyle birlikte, kentteki tank ve askeri birlikler üslerine dönmeye başladı.
Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladığı patlayıcılar yüzünden 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte asker ve polisin katılımıyla başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi” operasyonunun 3 Haziran’da sona erdiği Şırnak’ta asker çekilmeye başladı. Tank, Kirpi, Kobra ve midibüslerden oluşan yüzlerce araçlık askeri konvoy, bulundukları 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan ayrılarak, Cizre istikametine doğru gitti. Konvoyun geçişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.
Öte yandan, sokağa çıkma yasağın sürdüğü kentte, ev ve patlayıcı arama faaliyetleri devam ediyor. Kontrollü bir şekilde çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, her yeri didik arıyor. Bulunan patlayıcılar, kontrollü bir şekilde imha ediliyor.
Kentteki operasyonlarda, 508 PKK’lının etkisiz hale getirilirken, bin 606 el yapımı patlayıcı imha edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.