Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asılsız Bomba İhbarına 5 Yıl Hapis Cezası

THY’nin İstanbul-Konya seferini yapan uçağına asılsız bomba ihbarına bulunan A.M. hakkında "hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.THY’nin İstanbul-Konya seferini yapan uçağına 8 Kasım...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
THY’nin İstanbul-Konya seferini yapan uçağına asılsız bomba ihbarına bulunan A.M. hakkında "hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.
THY’nin İstanbul-Konya seferini yapan uçağına 8 Kasım 2015 tarihinde asılsız bomba ihbarında bulunan A.M.’nin yargılanmasına başlandı. Konya 20. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık A.M hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 223/3 maddesi uyarınca "hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Mahkeme hava ulaşım aracının hareket etmesinin engellenmesi suçunun sadece cebir ve şiddetle işlenmesi gerekmediğine, hukuka aykırı herhangi bir fiil ile işlenmesi halinde de bu suçun oluşacağına, asılsız bomba ihbarının uçağın hareketini engellemesi kastını taşıdığından hukuka aykırı bir eylem olduğuna hükmetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.