Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artvin’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 404 kişi hakkında işlem yapıldı

Artvin’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirlenen 246’sı kamu personeli, 135’i sivil, 23’ü özel kolej personeli olmak üzere toplam 404 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi.Artvin...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Artvin’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirlenen 246’sı kamu personeli, 135’i sivil, 23’ü özel kolej personeli olmak üzere toplam 404 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi.
Artvin Valiliği’nden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında söz konusu terör örgütü ile ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlileri ile sivil vatandaşlara yönelik adli ve idari işlemlerin devam ettiği bildirildi.
Soruşturma kapsamında 15 Temmuz’dan bugüne kadar 404 kişi hakkında işlem yapıldığının ifade edildiği açıklamada, 25 kamu kurumundan 78 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılırken, 146’ının meslekten ihraç edildiği ve toplam 54 kamu personelinin de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı kaydedildi.
Açıklamada, soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında Artvin Garnizon Komutanının da aralarında bulunduğu 6’sı savcı ve hakim olmak üzere 9 adliye personeli, 25 polis, Artvin Çoruh Üniversitesi’nde 1’i memur 6 akademik personel, Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 12 personel, İl Defterdarlığı’nda görevli 1 personel olmak üzere toplam 54 kamu görevlisi ve Artvin Özel Menderes İlkokulu ve Ortaokulu personelinden 3 kişi tutuklanarak cezaevine konulduğu ve soruşturma kapsamında 53 sivil vatandaşta tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.
Özel okullarda çok sayıda gözaltı
10 kamu personeli ile Artvin Özel Menderes İlkokulu ve Ortaokulu personelinden 1’i serbest bırakılırken, 69 kamu personeli ve 1 Artvin Özel Menderes İlkokulu ve Ortaokulu personeli ise adli kontrol kararı uygulamasına hükmedildi. Firarda olan 3 kamu personeli ile 2 Artvin Özel Menderes İlkokulu ve Ortaokulu personelinin arama çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, 28 sivil adli kontrol kararına hükmedildi. Firarda olan 23 sivil vatandaşın da arama çalışmaları devam ederken, 16 sivilin serbest bırakıldığı, 2 sivilin de gözaltında bulunduğu öğrenildi.
Emniyette 89 kişi hakkında adlı ve idari işlem
İl Emniyet Müdürlüğünde görevli olan ve aralarında şube müdürü, şube müdürü yardımcısı ve komiserlerinde bulunduğu toplam 89 kişi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Bunlardan 18’i görevden uzaklaştırılırken, 67’si meslekten ihraç edilmiş, 25’i de tutuklandı. 40 emniyet personeli mahkemece adli kontrol kararı uygulamasına hükmedilirken, 6’sı il dışına sevk edildi. 1 polis memuru serbest bırakılırken, firarda olan 1 polis memurunun da arama işlemleri devam ediyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 59 kişi hakkında soruşturma başlatıldı
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli olan ve çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu toplam 59 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 13 personel görevden uzaklaştırılırken 12’si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 41 personel meslekten ihraç edilirken, 17’si hakkında mahkemece adli kontrol kararı alınarak, biri il dışına sevk edildi. Firarda olan 2 milli eğitim personelini arama çalışmaları devam ederken, 4 personel de serbest bırakıldı.
Sarp Sınır Kapısı’ndan kaçmaya çalışanlar yakalandı
Sarp Sınır Kapısından yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan ve aralarında kurmay yarbay, hakim, öğretim görevlisi, komiser, öğretmen ve sivil vatandaşlarında bulunduğu toplam 14 kişi yakalanarak, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturma çerçevesinde Artvin Çoruh Üniversitesinde (AÇÜ) görevli 8 akademik ve idari personel, aynı üniversiteden mezun 2 kişiyle bir öğretmen ve bir hemşire olmak üzere 12 personel hakkında adli ve idari işlem yapıldı. 9’u, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. AÇÜ’de görevli 4’ü yardımcı doçent, 2’si araştırma görevlisi ve biri memur olmak üzere 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 1 personel hakkında adli kontrol kararı verilirken, 1 personel gözaltına alındı. 7 personel meslekten ihraç edildi ve 5 personelde görevden uzaklaştırıldı.
Radyo ve TV vericileri mühürlendi
Okul, vakıf, dernek, dershane, yurt, şirket gibi iş yerlerinde yapılan adli işlemler kapsamında 2 özel okul kapatılarak, hazine adına tescil edildiği, 4 özel dershanenin kapatılarak, 2’sinin hazine adına tescil edildiği, mülkiyeti şahsa ait olan 2 dershanenin ise taşınırlarına el konuldu. 3 özel yurdun hazine adına tescil edildiği, 2 adet özel pansiyonun ruhsatları iptal edilerek kapatıldığı ve söz konusu pansiyonların hazine adına tescil sürecinin devam ettiği belirtildi. Tamamlanma aşamasında olan bir adet binanın Belediye yapı ruhsatı iptal edilerek, mühürlendiği ve söz konusu binanın hazine adına tescil süreci devam ettiği öğrenildi. 3 dernek hakkında işlem yapıldığı, 5 özel şirkette mahkeme kararı ile arama yapılarak suça konu malzemelere el konulduğu belirtildi.
Artvin Merkezde 2 adet, Hopa ilçesinde 1 adet, Şavşat İlçesinde 1 adet olmak üzere toplam 4 adet Radyo ve TV vericisinin mühürlendiği bildirilirken, Resmi Gazete’de yayımlanan KHK ile yasaklanan yayınların toplatıldığı ve yasal işlem yapıldığı kaydedildi.
Vali Yardımcısı meslekten ihraç edildi
Öte yandan, Artvin’de faaliyet gösteren Özel Menderes Ortaokulunda 2014-2015 öğretim yılında mevzuat hükümlerine uygun şekilde değerlendirilmeyerek öğrencilere haksız yere fazla puanlar verilmesi nedeniyle Artvin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilirken, görevinden uzaklaştırılan 1 vali yardımcısı da resmi gazetede yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.