Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arkadaş Cinayetinin Yargılanmasına Başlanıldı

Eskişehir’de av tüfeği ile arkadaşının ölümüne neden oldukları ileri sürün sanık ile ona yardım ettiği iddia edilen arkadaşının yargılanmasına başlandı.Zafer Mahallesi Gölbaşı Sokak’ta 13 Kasım 2015’te meydana gelen olayda,...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de av tüfeği ile arkadaşının ölümüne neden oldukları ileri sürün sanık ile ona yardım ettiği iddia edilen arkadaşının yargılanmasına başlandı.
Zafer Mahallesi Gölbaşı Sokak’ta 13 Kasım 2015’te meydana gelen olayda, Vedat U’nun av tüfeği ile yaraladığı Turgay Emre Durkal, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında çalışma başlatan ekipler, Vedat U.’yu ve ona yardım ettiği ileri sürülen Eren S.’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına almış, ardından şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Olay sonrasında sanıkların yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Vedat U. ve yardım ettiği ileri sürülen ve başka bir suçtan tutuklu bulunan sanık Eren S., ile olayda hayatını kaybeden Turgay Emre Durkal’ın annesi Ayten ve babası Refik Durkal katıldı.
Duruşmada konuşan sanık Vedat U., olayın kazaen meydana geldiğini savunarak, şunları söyledi:
“Turgay bir odada kanepenin üzerinde yatıyordu. Turgay ile biraz şakalaştık, onu gıdıkladım. Odanın bir köşesinde av tüfeği vardı. Tüfeği elime aldım, Turgay’a doğru dönerken birden ateş aldı. Turgay’ın vurulduğunu gördüm. Hemen kucağıma aldım. Yoldan geçen bir arabayla Turgay’ı hastaneye götürdük. Daha sonra olayın şokunu yaşadığım için Bursa’ya gittim. Üç gün sonra ise gelip teslim oldum. Kesinlikle kasıtlı bir şey yapmadım. Turgay benim arkadaşımdı.’’
Diğer sanık Eren Sanat da olayla ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, "Ölen kişi sevdiğim bir arkadaşımdı. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Kimseye herhangi bir konuda yardım etmedim. Arkadaşımızı neden öldürelim” dedi.
Olayda hayatını kaybeden Turgay Emre Durkan’ın annesi Ayten Durkan ise duruşmada, sanıkları Allah’a havale ettiğini belirterek, “"Çocuğumu telefonla evden çağırmışlardı. Maden arkadaşıydı niye kaçtı? Adaletin kestiği parmak acımaz" şeklinde konuştu.
Heyet, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.