Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aralarında Albay ve Yarbayların da olduğu 15 asker tutuklandı

Darbe kalkışmasının ardından adliyeye sevk edilen 42 asker iki guruba ayrılarak savcı karşısına çıktı. İlk etapta savcıya ifade veren 19 askerden 18’i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 18 askerden aralarında...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 04:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 04:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aralarında Albay ve Yarbayların da olduğu 15 asker tutuklandı
Darbe kalkışmasının ardından adliyeye sevk edilen 42 asker iki guruba ayrılarak savcı karşısına çıktı. İlk etapta savcıya ifade veren 19 askerden 18’i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 18 askerden aralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas’ın da bulunduğu 6 albay, 4 yarbay, bir binbaşı, bir yüzbaşı, bir üsteğmen, bir teğmen ve bir astsubayın bulunduğu 15 asker tutuklandı, 3 asker de serbest bırakıldı.
Darbe kalkışmasının ardından, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otel baskınını düzenleyen isimlerden Çavuş Selman Çankaya ve darbe kalkışmasının Menteş kampı ayağını yöneten Kurmay Albay Enver Topal, yarbay ve albayların da bulunduğu 42 kişi, gözaltı işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edildi. İlk etapta savcıya ifade veren 19 askerden 18’i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. 19 askeri personelden komutan şoförü onbaşı E.Y. ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 18 askerden; Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas, Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazarslan, Güney Deniz Saha Harekat Başkanı Kurmay Albay Malik Karahan, 2. Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Bülent Eryılmaz, Albay Ramazan Gençer, Albay Ali Can Özcan, Albay İlsev Hazır, Yarbay Akif Açıkgöz, Yarbay Arif Özsoy, Yarbay Faik Baran, Binbaşı Orhan Demir, Yüzbaşı Kadir Silay, Üsteğmen Yasin Yılmaz, Teğmen Süleyman Kayıbaşı, Astsubay Emre Karayer olmak üzere 15 asker tutuklandı. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama kararı ile hakim karşısına çıkan Albay Yener Karaduman, Astsubay Emre Bilgin ve Uzman Çavuş Hakan Yalçın adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Ayrıca 23 asker de savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.