Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araçlar Didik Didik Aranıyor

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara Kızılay’da meydana gelen, 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından, güvenlik tedbirleri artırıldı. Çanakkale’de yaklaşan 18 Mart törenleri öncesinde, kente giriş yapan araçlar didik...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz Pazar günü Ankara Kızılay’da meydana gelen, 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından, güvenlik tedbirleri artırıldı. Çanakkale’de yaklaşan 18 Mart törenleri öncesinde, kente giriş yapan araçlar didik didik aranıyor.
Yaklaşık 1 aydır, kent merkezi ve giriş-çıkış noktalarında sürdürülen uygulamalar, Başkent Ankara’da meydana gelen patlamanın ardından sıklaştırıldı. Özellikle 18 Mart Cuma günü Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı törenleri nedeniyle kentte yoğunluğun artacağını değerlendiren polis ekipleri, kontrollerine hız verdi. Üst düzey katılımın beklendiği törenler nedeniyle kente çevre illerden takviye polis ekipleri istendi. İl merkezi ve Gelibolu yarımadasındaki Şehitler Abidesinde düzenlenecek törenlerde, polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra, atlı ve motorize birlikler görev yapacak. Güvenlik güçlerine deniz, hava taşıtları da eşlik edecek.
DEDEKTÖR KÖPEK ŞİLA İŞ BAŞINDA
Törenler öncesinde, il merkezinde de tedbirler artırıldı. Kentin giriş ve çıkış noktaları ile iskelede sürdürülen uygulamada, kente gelen araçlar en ince detaylarına kadar inceleniyor. Bu aramalara ‘Şila’ isimli özel eğitimli detektör köpeği de eşlik ediyor. Uygulama esnasında araç sürücüleri ile yolcu olarak bulunanlar da kaba üst aramasından geçiriliyor. GBT sorgusunun da yapıldığı uygulamalar, farklı noktalarda aralıklarla devam ediyor.
Yapılan uygulama, sürücü ve vatandaşları da memnun etti. Çanakkale’de yaşayan Ercan Gürel, Ankara’da yaşanan olayın ardından kentte de çeşitli dedikoduların çıktığını anlattı. Gürel, bu uygulamaların yerinde olduğunu belirtti. İzmir’den Çanakkale’ye gelen Bahdım Adeş ise güvenlik önlemlerinin kendilerini daha rahat hissetmelerini sağladığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.