Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aracında 118 Kilo Eroin Ele Geçirilen Moldova Uyruklu Tır Şoförüne 11 Yıl Hapis

Zonguldak’ta, kullandığı TIR’da yapılan aramada 118 kilogram eroin ele geçirilen Moldova uyruklu Mihail T., 11 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mihail...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta, kullandığı TIR’da yapılan aramada 118 kilogram eroin ele geçirilen Moldova uyruklu Mihail T., 11 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mihail T. hazır bulundu. Ele geçirilen uyuşturucu madde hakkında bir bilgisi olmadığını tekrarlayan tutuklu sanık, “Uyuşturucu Ticareti Yapmak” suçundan 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Suçlamaları kabul etmeyen Mihail T., son sözünde ise “Ailemin yanına gitmek istiyorum. Ben suçlu değilim” dedi. Mahkeme heyeti, 27 yıl hapis cezası kararı verdiği tutuklu sanığa; mahkemedeki iyi hali ve diğer şüphelilerin de yakalanması için mahkemeye yardım etmesi durumunu da değerlendirerek cezada indirim yaptı. Moldova uyruklu TIR sürücüsü Mihail T. hakkında 11 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine karar verildi.
UYUŞTURUCU 115 PAKET HALİNDE BULUNDU
Edinilen bilgiye göre, olay 6 Temmuz 2015 tarihinde Zonguldak’taki Gümrük Sahası’nda meydana geldi. İddialara göre İstanbul’dan uyuşturucu madde yükleyen Moldova uyruklu Mihail T.’nin kullandığı (52) BH 3106 XM dorse plakalı TIR, daha sonra Karabük’ün Safranbolu ilçesine gelerek resmiyette gözüken yükü ızgaraları doldurdu.
Daha sonra Zonguldak Limanı’na gelen TIR, tüm işlemlerinin ardından Ukrayna’ya gideceği gemiye bindi. Ancak TIR’ın Zonguldak’tan ilk kez yurt dışına çıkacak olmasından şüphelenen Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekipleri x-ray cihazına sokarak tarama yaptı.
DORSEDEKİ GİZLİ BÖLMEDE ELE GEÇİRİLDİ
X-ray cihazının farklı yoğunlukta maddeleri göstermesi üzerine TIR özel hangara alındı. Ekipler narkotik köpekleri ile TIR’ın dorsesinde arama yaptı. Köpeklerin dorse tabanına tepki vermesi üzerine, spiral ile tabanda bulunan özel kaplama kesildi. Yapılan kontrolde 115 paket içine gizlenmiş toplam ağırlığı 118 kilo 486 gram eroin ele geçirildi.
Uyuşturucu maddeler adli emanete alınırken, TIR sürücüsü Mihail T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayla ilgili diğer şüpheliler hakkında da suç duyurusunda bulunulması talep edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.