Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apartman Yöneticisine Tüpçü Dayağı

Adana’da bir apartmanın altındaki dükkanda tüp sattıkları gerekçesiyle komşularıyla problem yaşayan ve daha sonra dükkanı boşaltarak kiraya veren biri kadın 3 kişi, apartmanın ortak alanını ihlal ettiği gerekçesiyle kiracılarını uyaran...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Apartman Yöneticisine Tüpçü Dayağı
Adana’da bir apartmanın altındaki dükkanda tüp sattıkları gerekçesiyle komşularıyla problem yaşayan ve daha sonra dükkanı boşaltarak kiraya veren biri kadın 3 kişi, apartmanın ortak alanını ihlal ettiği gerekçesiyle kiracılarını uyaran yöneticiyi ve eşini darp etti.
Olay, geçtiğimiz hafta Toros Mahallesi’ndeki Tarkan Apartmanı A Blok 4. katta meydana geldi. Apartman yöneticisi 62 yaşındaki Erdal Çalışır, 2 yıl önce apartmanın altında bulunan iş yerini, dönemin apartman yöneticisiyle H.K.’nın satın aldığını söyledi. İddiaya göre H.K., apartman sakinlerine "Dükkanı sadece su satışı yapmak için irtibat bürosu olarak kullanacağız" diye açıklama yaptı. Birkaç ay sonra dükkanda tüp satılmaya başlanınca apartman sakinleri tepki gösterdi.
Toplu olarak belediyeye ve zabıtaya durumu bildirdiklerini anlatan Erdal Çalışır, H.K.’nın tüp satamayacağını anlayınca bu problemi dükkanın önüne getirdiği bir tüp kamyonundan satış yaparak çözdüğünü öne sürdü. Uyarmalarına rağmen tüp satışının devam ettiğini anlatan Çalışır, H.K.’nın daha sonra apartmanın ortak alanını ihlal ederek birkaç metrekare yapı yaptığını ile sürdü. Bu sırada hep tartışmalar yaşandığını anlatan H.K. ailece sürekli tehdit edildiğini kaydetti.
H.K.’nın 7 aydır elektrik, asansör paralarını ödemediği ve temizlik şirketiyle anlaşmayı feshettiğini 4 ay önce öğrendiklerini söyleyen Çalışır, daha sonra apartman yönetimini devralmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti. H.K. ve eski yöneticinin sürekli toplantılara karar defteri olmadan geldiklerine dikkat ettiğini söyleyen Erdal Çalışır, apartman yönetimini devraldıktan sonra birçok usulsüzlük tespit ettiklerini dile getirdi. Çalışır, "Burada barınamayacağını görünce başka yere taşındılar. Dükkanı kiraya verdiler" dedi.
Başka bir iş yapan kiracıyla tanıştıklarını ve iyi bir insan olduğunu belirten Erdal Çalışır, apartmanın ortak kullanım alanının ihlali konusunda kendisini uyardığını ancak "Mülk sahibine parasını verdim, ihlalden bahsetmedi" yanıtını aldığını kaydetti. Bu uyarı nedeniyle daha sonra dükkan sahibi H.K.’nın kendisini arayıp küfürler ettikten sonra tehditler savurduğunu, bir süre sonra da evini bastığını iddia eden Erdal Çalışır, şöyle konuştu:
"Siz benim kim olduğumu, arkamızda kimler olduğunu biliyor musunuz dediler. Ben karakola gidecekken kapı çaldı açınca bunları gördüm ve hayatımda ilk defa 20.00’de eve gidiyordum. Kolay kolay gitmezdim. İyi ki de gitmişim çünkü niyetleri aileme zarar vermekmiş. H.K. hanımı Ş.K ve elemanları N.A. ile geldiler. Eşimi korumak için ona saldır, buna saldır, koruduk ama her seferinde içeri girmek niyetindelerdi. İçerisi kan gölü. kapıyı kapatsalar linç edeceklermiş. İçerisi, mutfak, hol kan gölü. Alnımda 8 dikiş var. Gözlerim ilk gün kapalıydı şimdi biraz daha iyi durumda. Komşular zaten yardıma gelmeseydi biz bitmiştik. Kaçar vaziyette çıktılar. Aşağı indiklerinde de ’Biz daha size yapacağımızı biliyoruz esasında bu olaylar çok evvelinden yapılması lazımmış’ demişler. Komşularımızın polise verdiği ifade böyle. Ben de dahil başka apartman sakinlerimize de gene küfürler ederek orayı terk ettiler. Zaten biz adli mercilere bildirdik. Yasal olan her şeye biz de hazırız apartman olarak ama yasa varsa yapsınlar biz bir şey demiyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.