Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalı Kadınlar Barış İçin Yürüyemedi

Barış için yürümek isteyen kadınlar, gerekli izinleri almadıkları için çevik kuvvet ekiplerinin engeliyle karşılaştı. Yürüyerek eylem yapamayan kadınlar oturarak eylemlerine devam etti.Antalya’da “Antalya Kadın Platformu” adı altında...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Barış için yürümek isteyen kadınlar, gerekli izinleri almadıkları için çevik kuvvet ekiplerinin engeliyle karşılaştı. Yürüyerek eylem yapamayan kadınlar oturarak eylemlerine devam etti.
Antalya’da “Antalya Kadın Platformu” adı altında bir araya gelen ve HDP Antalya İl Eş Başkanı Zarife Atik ve HDP’li bazı kadınların destek verdiği “Kadınlar Barış İstiyor” yürüyüşü gerekli izinleri almadıkları için gerçekleştirilemedi.
Yaya trafiğinin yoğun olduğu Kazım Özalp Caddesi Kapalı Yol girişinde bir araya gelen kadınlar “Bir kadın olarak susmuyoruz, silahlar sussun barış konuşsun” yazılı pankart açtı. “Savaş dursun” şeklinde slogan atan kadınlara bazı kadınlarında düdük ve tencere çalarak eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürümek isteyen grup, karşılarında çevik kuvvet ekiplerini görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Yürüyüş için izinlerinin olmaması nedeniyle yürümelerine izin verilemeyeceği ancak basın açıklaması yapabilecekleri belirtilen grup, karara tepki amaçlı eylemlerine oturarak devam etmek istedi. Eylemlerini bir süre oturarak sürdürdükten sonra grup adına açıklama yapan Özlem Yavuz, kadınların dünyada meydana gelen savaşlarda en çok zarar gören taraf olduğunu söyledi.
Grup açıklamanın ardından ıslık çalarak eylemlerini sona erdirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.