Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’daki FETÖ/PDY soruşturmaları

Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında şu ana kadar bin 959 kişi hakkında adli işlem yapılırken, 767 kişi tutuklandı, 162 kişi gözaltında, 251 kişi...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında şu ana kadar bin 959 kişi hakkında adli işlem yapılırken, 767 kişi tutuklandı, 162 kişi gözaltında, 251 kişi de firarda.
15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Antalya’da da FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bin 959 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Antalya ve ilçelerinde şu ana kadar, bin 879 kişi hakkında idari soruşturma başlatılırken, bin 137 kamu personeli görevden ihraç edildi. Soruşturmalar kapsamında 765 kişi tutuklanırken, 162 kişi gözaltında, firarda olan 251 kişi ise aranıyor.
210 Emniyet Personeli hakkında işlem
Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, darbe girişimi sonrasındaki operasyonlarda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde toplam 210 personel hakkında işlem başlatılırken, 117 personel meslekten ihraç edildi, 97’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ise 65 personel hakkında adli işlem yapılırken aralarında 3. Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Burdur Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz’ün de bulunduğu 17 askeri personel tutuklandı.
63 hakim ve savcı tutuklandı
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya ve ilçelerindeki adliyelerde görevli toplam 91 hakim ve savcı hakkında işlem başlatıldı. Bunlardan 63’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 17 hakim ve savcı denetimli olarak serbest bırakıldı. 5 hakim ve savcı başka ile teslim edilirken, 6 hakim ve savcı ise firarda ve yakalanması için çalışılıyor.
En yüksek sayı Milli Eğitim’de
Görevden uzaklaştırmada en büyük sayı ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nce büyük çoğunluğu öğretmen olmak üzere toplam 797 personel idari işlem başlatıldı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 640 personel meslekten ihraç edilirken, 142 personel görevden uzaklaştırıldı, 15 personelde emekliliği sevk edildi.
Diğer kamu kurumları
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da çok sayıda açığa alma işlemi gerçekleştirildi. İl Müftülüğü’nde 49, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde 1, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda 17, Defterdarlık’ta 5, KOSGEB’te 5, Tapu ve Kadastro’da 5, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 4, Sağlık Müdürlüğü’nde 6, Kamu Hastaneleri Birliği’nde 38, Halk Sağlığı’nda 7, SGK’da 14, İşKur’da 3, Batı Akdeniz Gümrük Müdürlüğü’nde 2, TRT’de 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü’nde 12, Kredi Yurtlar Kurumu’nda 8, Türk Telekom Güney Müdürlüğü’nde 6, DHMİ’de 4, İller Bankası’nda 3, Devlet Senfoni Orkestrası’nda 4, Polis Moral Eğitim Merkezi’nde 3 kamu görevlisinde bulunduğu toplam bin 130 personel meslekten ihraç edildi.
Antalya’daki Belediyeler
FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe Belediyesi’nde 98 personel hakkında idari işlem başlatıldı. 21 personel görevden ihraç edilirken, 77 personel açığa, 1 personel ile emekliliğe sevk edildi. 18 Personel tutuklanırken, 18 personel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.