Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da Yolcu Otobüsünde Şüpheli Paket Alarmı

Antalya’dan Diyarbakır’a giden şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan şüpheli paket ihbarı polisi alarma geçirdi.Edinilen bilgiye göre olay, Muratpaşa İlçesi Yenigöl Mahallesi, D400 Karayolu Askeri Havalimanı kavşağında saat 15:00’da...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’dan Diyarbakır’a giden şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan şüpheli paket ihbarı polisi alarma geçirdi.
Edinilen bilgiye göre olay, Muratpaşa İlçesi Yenigöl Mahallesi, D400 Karayolu Askeri Havalimanı kavşağında saat 15:00’da meydana geldi. Antalya Otogarı’ndan, Diyarbakır’a gitmek üzere yaklaşık 30 yolcusuyla saat 14:30’da hareket eden 21 FZ 434 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsünde bomba ihbarı yapıldı. 155 Polis İmdat hattına yapılan aramanın ardından Antalya polisi alarma geçti. Otogardan yaklaşık 15 kilometre uzaklaşan otobüsün şoförüne ulaşan ekipler, araçta şüpheli paket olduğu ve otobüsü telaş etmeden uygun bir yere park etmesi istedi. Askeri havalimanı yan yola otobüsü park eden şoför, yolcuları araçtan indirdi. Otobüsün olduğu yere ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kavşakta güvenlik alan ekipler, yan yoldaki trafiği ana yola verdi. Otobüsün çevresinde ise güvenlik şeridi çekildi. Askeri havalimanında görev yapan askerlerde kavşak girişi ne kadar geldi. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından bölgeye bomba imha ekipleri sevk edildi. Ekipler ilk önce otobüs içinde arama yaptı. Ardından valizler yavaş ve dikkatli bir şekilde otobüsünden indirildi. Polis yolcuların kimlikleri ile valiz sahiplerini tespit etti. Daha sonra özel aracından indirilen bomba arama köpeği otobüsün yanına geldi. Köpek görevlisi eşliğinde önce araç içi ardından valizlerde arama yaptı. Yolcular yaklaşık 40 derecelik sıcak altında arama çalışmalarını takip etti. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından arama tamamlandı. Aramanın sonuçlanması sonrası yolcular otobüslerine binerek yollarına devam ettiler.
Yolculardan Ferhat Turan, bir polisin şoförü arayarak bomba ihbarında bulunduğunu belirterek, “Otobüs Diyarbakır’a gidiyor. Kavşağı geçtiğimizde şoför otobüsü sağa çekti. Yolcular aşağı indi. Otobüste bomba ihbarı yapılmış” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.