Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da toplu ulaşım şoförlerinin ’şoföre şiddet’ isyanı

Antalya’da halk otobüsü şoförü Ali Yılmaz’ı otobüste demir çubukla darp eden ve yakalandıktan sonra ’basit yaralama’ suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelinin polise verdiği ifadede alkollü olduğunu ve yanında...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da halk otobüsü şoförü Ali Yılmaz’ı otobüste demir çubukla darp eden ve yakalandıktan sonra ’basit yaralama’ suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelinin polise verdiği ifadede alkollü olduğunu ve yanında bıçak taşıdığını söylediği ortaya çıktı. Olay sonrası ağır yaralanan otobüs şoförü Ali Yılmaz kendisine destek veren toplu ulaşım şoförleriyle bir araya gelerek Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığının kendilerine sahip çıkmasını istedi. Ali Yılmaz "Sağlık Bakanı darp edilen doktor için ’Doktora yapılan saldırı Bakanlığa yapmıştır’ diyerek çalışanına destek çıktı. Biz de aynı desteği Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığından bekliyoruz" dedi. Ali Yılmaz’a otobüste demir sopayla ölesiye darp ettiği iddia edilen zanlının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösteren avukat Erdal Ovalı ise "Müvekkilim Ali Yılmaz’a yapılan saldırı tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüstür" dedi.
Antalya’da 4 yıldır özel halk otobüsü şoförlüğü yapan 1 çocuk babası 31 yaşındaki Ali Yılmaz, 4 Kasım günü saat 06.00 sıralarında Kundu depolama merkezinde otobüsünün içinde iki kişinin demir çubuklu saldırısına uğramış, kafasına 10 dikiş atılmış ve sağ kolu kırılmıştı. Saldırganların yakalanmaması üzerine Yılmaz, 18 Kasım’da, otobüsteki güvenlik kamerası görüntülerinden iki saldırgana ait fotoğrafları bir afişe bastırıp, durak ve otobüslere asmış ve kısa sürede saldırganlardan Aygün G. yakalanmıştı. Diğer saldırganı yakalama çalışmaları devam ederken, Aygün G., ‘Basit yaralama’ suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Otobüs depolama merkezinde basın toplantısı
Ölümden dönen Ali Yılmaz, zanlı Aygün G.’in serbest bırakılmasına tepki göstermek ve mesai arkadaşlarının uğradığı şiddete dikkat çekmek amacıyla avukatı Eral Ovalı ile birlikte Meydan otobüs depolama merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdal Ovalı, Antalya’da halk otobüsü şoförlerine artan şiddete dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiklerini kaydetti.
Türkiye’de halk otobüsleri şoförlerine şiddetin arttığına değinen Ovalı, "Mağdur şoförler ağır sakatlık ve bunun yanında hayatını kaybedenleri de görüyoruz. Şiddetin bir örneğini 4 Kasım 2016 tarihinde Antalya, Kundu otobüs depolama merkezinde yaşadık. Ali Yılmaz, 07GZG 68 plakalı otobüsüyle ilk seferine çıkmadan otobüsün iç temizliğini yaptığı esnada, Aygün G. ve Mustafa isimli kişiler tarafından darp edilmiştir. Aygün G., ifadesinde iş bulmak için Kundu oteller bölgesine gittiğini, Ali Yılmaz’ın otobüsüe bindiğini para uzattığını ancak, müvekkilim, tüm ulaşım araçlarına kartla binildiğini parayı kabul edemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Aygün G. otobüsten indi. Aygün G., ifadesinde ayrıca otobüsün plakasını aldığını, Yılmaz’ı seyir halinde gördüğünü ve bir şey yapamadığını kolluk kuvvetlerine beyan etmiştir" dedi.

"Bu saldırı toplumun vicdanını da yaralamıştır"
İki şüphelinin olay günü alkol alıp motosikletle depolama noktasına geldiklerini ifadelerinde belirttiklerini aktaran Ovalı, "Ali Yılmaz, bu iki şüpheli tarafından acımasızca dövülmüştür. Şüpheli ayrıca belinde bıçak olduğunu ifadesinde söylemiştir. Söz konusu olay tasarlanarak gerçekleşmiştir. Ali Yılmaz ve diğer şoförlere yapılan bu saldırı toplumun vicdanını da yaralamıştır. Ali Yılmaz hala, psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Yılmaz’a yapılan saldırı tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüstür. Bu şiddet halk otobüsleri şoförlerine işlenmemiştir. Şiddet uygulanırken gerek yolcuların can güvenliği ve trafik güvenliği tehlikeye düşmektedir" ifadelerine yer verdi.
Ovalı, otobüslere panik butonu, güvenlik kabini ve şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar uygulanmasını talep etti.
Dosyanın soruşturma aşamasında olduğunu aktaran avukat Ovalı, "Yargılama aşaması olacak. Zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Biz yargıya güveniyoruz. Zanlılardan biri yakalandı, diğerini yakalama çalışmaları devam ediyor. Tüm şoförlerimizi sağ duyulu olmaya davet ediyorum. Sakin ve özverili şekilde yargılama sürecini bekleyeceğiz" diye konuştu.

"Bakanlık bize sahip çıksın"
Otobüs şoförü Ali Yılmaz, mücadelesinde kendini yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, üst yöneticilerin desteğini alamadıkları için üzgün olduklarını söyledi. 4 Kasım’da ölümden döndüğünü aktaran Yılmaz, gözaltına alınan zanlılardan birinin ‘basit yaralama’ yaralama suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını hatırlattı.
Demir çubukla ölümüne darp edilmesinin neresinin basit yaralama olduğuna anlam veremediğine değinen Yılmaz, "Darp edilen bir sağlık çalışanına, Sağlık Bakanı, ‘Bu darp bakanlığa bana yapılmıştır’ diyor. Bizim arkamızda kimse yok mu? Bu şoförler sahipsiz mi? Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanının bize sahip çıkması gerekir. Elinde bıçak ve demir çubuk olan iki zanlı bana saldırıyor, basit yaralama deniliyor. Kamera kayıtları ortada, benim ölmem mi gerekiyordu. Ben de onlara mı şiddet yapmalıyım? Güvenlik noktasında yetkililerden destek istiyoruz. Şoförü darp edenlerinde en ağır cezayı almasını istiyoruz. Diğer illerimizde de şoförler darp ediliyor. Acilen bir çalışma yapılmasını bekliyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.